avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Declarare sediu secundar ANAF
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Declarare sediu secundar ANAF

Buna ziua,
Anul trecut am inregistrat un punct de lucru al IF. la Registrul Comertului.
Pe declaratia de la ANAF scrie ca se declara sediul secundar in baza contractului de inchiriere valabil pana la 30.10.2012.
Anul acesta am un nou contract de inchiriere pe o perioada de 3 luni.
Trebuie sa declar iar sediul secundar la ANAF si la Registrul Comertului?
Pe certificatul constatator imi apare respectivul sediu secundar si in 2013 dar nu stiu cum e cu ANAF-ul
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 09:27, 7 Iunie 2013
La Registru de comert trebuie altfel contractul nou nu e opozabil tertilor, deci ANAF poate confisca veniturile, pt ca pct de lucru a expirat prin faptul ca vechiul contract a expirat. Registrul e o forma de publicitate, prin inregistrarea contratului faceti public acest lucru.

La ANAF la fel, formularul Declaraţie privind sediile secundare (OMFP 1329/2004), are rubrica cu numar si data document, si deci trebuie redepus. Vedeti aici formularul ANAF [ link extern ]

Nu inteleg de ce nu ati facut act aditional, era mai simplu, la ORC se depunea prelungirea doar, dar la ANAF nu se mai depunea nimic.

Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil
deocamdata nu am facut nimic, intrebam doar ce trebuie facut
otto2007 a scris:

deocamdata nu am facut nimic, intrebam doar ce trebuie facut

Atunci cum am scris mai sus e mai simplu cu act aditional.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru punctul de lucru la reinnoirea contractului de inchiriere intis intis Buna ziua, Reprezint un SRL din Bucuresti si anul acesta ne expira contractul de inchiriere pentru un punct de lucru. Am stabilit de comun acord cu ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract spatiu comercial Tessy Tessy Buna ziua, La finalul anului 2014 expira contractul de inchiriere spatiu si am facut deja o solicitare pentru prelungirea acestuia. Intrebarea mea este: ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor-declaratie privind sediul secundar artemys artemys Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta-avem declarat un sediu secundar,acum se prelungeste contractul de inchiriere, mai trebuie depusa inca o ... (vezi toată discuția)