avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Prestare servicii in contul unei datorii. Se poate?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Prestare servicii in contul unei datorii. Se poate?

In urma incheierii unui contract de asociere in participatiune intre o unitate de invatamant si o asociatie, avand ca obiect prestarea in comun a unor servicii si programe educationale, asociatia are o plata restanta catre unitatea de invatamant. Asociatia doreste sa contacteze un partener care sa presteze anumite servicii (refacerea retelei IT a scolii). Asociatia se obliga sa achite partenerului suma datorata pentru prestarea serviciului, iar scoala sa primeasca serviciul fara sa plateasca.
Asociatia propune:
- intocmirea unui proces verbal, prin care se ia la cunostinta de suma datorata de asociatie scolii, in valoare de X lei.
- in schimbul acestei sume asociatia va oferi scolii servicii de..., in valoare de xxx lei.
- asociatia va emite scolii o factura fiscala cu 2 pozitii: servicii de..., discount conform proces verbal. Total factura =0.

Contabila scolii spune ca nu se poate face acest lucru in contabilitate.

Va rog sa imi spuneti care este modalitatea prin care se pot presta anumite servicii in contul unei datorii.
Mutumesc!

Alte discuții în legătură

Factura pfa serena82 serena82 Buna ziua, Imi poate spune cineva daca este corect sa apara lunar pe factura pretul serviciilor prestate din care sa se scada o anumita suma datorata de pfa ... (vezi toată discuția)
Asocierea in participatiune si aplicarea prevederilor fiscale pt fiecare dintre asociati amx2103 amx2103 In cazul unei asocieri in participatiune intre doua entitati private (doua firme sau o firma si o persoana fizica) in care o firma va presta anumite servicii ... (vezi toată discuția)
Registru jurnal pt un pfa la norma venit cod caen 6202 hkicitizen hkicitizen Buna, dupa indelungi cautari pe net, fara nici un rezultat concret, m-am decis sa intreb aici, poate ma poate ajuta cineva. Am un PFA cu cod caen 6202 si ... (vezi toată discuția)