avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acord pentru scoaterea unui minor din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acord pentru scoaterea unui minor din tara

Buna ziua,
Speta la care doresc un raspuns este urmatoarea:sotul meu are dintr-o casatorie anterioara o fetita de 11 ani la care i s-a stabilit pensie alimentara de 150 lei.Din luna Ianuarie nu mai lucreaza si nu a beneficiat nici de somaj drept urmare din luna Februarie nu a mai dat pensia.Fosta sotie a plecat acum trei luni in afara( am aflat din vecini) iar acum sa intors in tara si a venit sa ceara acordul sotului sa ia si fetita cu ea urmand sa se casatoreasca in tara respectiva dupa spusele ei.Vreau sa stiu ce implica acest acord,unde se face si care sunt cerintele care le poate avea fosta sotie la semnarea acestuia.Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 20:28, 6 Iunie 2013
Declaratia se face la notar; Pe baza acelei declaratii, este permisa trecerea frontierei de stat a fetitei, insotita de mama ei.
Mama fetitei nu poate avea nici o cerinta suplimentara, probabil sunt divortati recent si parintii copilei au autoritate parinteasca comuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia comuna vasilica2016 vasilica2016 Buna seara! As vrea sa intreb daca ma afecteaza cumva sau am nevoie de ceva acord din partea tatalui fetitei mele in cazul in care vreau sa plec in concediu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara uddo uddo AM DIVORAT DE PUTIN TIMP , ACUMA FOSTA SOTIE VREA SA PLECE IN ITALIA CU FETITA SA SE STABILEASCA ACOLO... EU AM ZIS CA II SEMNEZ ACTELE DOAR CU CONDITIA SA ... (vezi toată discuția)
Tata nerecunoscut danielaale danielaale Din precautie, nu l-am trecut pe tatal fetitei mele pe cerrificatul de nastere, are comportament agresiv si nu face nimic sa echilibreze relatia pentru binele ... (vezi toată discuția)