avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... OUG 195/20022
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

OUG 195/20022

Mi s-a retinut permisul. Agentul a plecat cu permisul meu , iar la cateva zile am gasit in cutia postala PV-ul
Fapta si sanctiunea sunt prevazute, dupa cum a consemnat individul, de OUG 195/20022. Acest lucru este lizibil si este scris de 2 ori: la fapta si la sanctiune.
Este corect procedat?
Citat PV:
''DIn PV:
''Fapta savarsita este prevazuta de art 101 al 3 lit d din OUG 195/20022 si sanctionata de art 101 al 3 lit d din OUG 195/20022.
Verificat de mai multe ori si cu mai multe persoane. Ce este subliniat este scris de agent pe pv.
''Fapta savarsita este prevazuta de art. 101 al 3 lit d din OUG 195/20022 si sanctionata de art 101 al 3lit d din OUG 195/20022.
Am pierdut procesul intentat, chiar daca politia nu are inregistrari video, martorul trecut pe pv nu s-a prezentat, drumul nu era marcat (sanctiune pentru condus pe contrasens).
Pot sa solicit politiei informatii despre acea OUG din 20022 sau mai sigur sa solicit aplicarea sanctiunilor conform OUG 20022 care este trecuta pe pv-ul meu?

Mai spun si ca PV-ul este pe numele Dumitrel si la instiintare de plata scrie D-tru (numele de familie este acelasi)

Pot considera ca art din OUG 195/20022 imi da poate dreptul la o vacanta si nu la o sanctiune? Ma gandesc si eu!!!
A scris acest lucru de 2 ori. Omul poate chiar este convins ca aplica OUG 195/20022!!! Daca ar fi scris o data poate as fi fost indulgent si as fi considerat prostia/lipsa de experinta/lipsa profesionalism cu o eroare materiala - omul poate s-a grabit!
Dar este de 2 ori, adica consider ca a insistat cu 20022.
Cel mai recent răspuns: dumitreldd , utilizator 22:58, 6 Iunie 2013
Va inteleg supararea dar nu se anuleaza un PV pentru asa ceva.
Eu vreau sa aplice sanctiunea prevazuta in Ordonanta 195/20022 asa cum a scris agentul.

Am facut plangere la tribunal, am pierdut, au fost vreo 6 infatisari, martorul nu s-a prezentat la nici una, politia nu are inregistrari video.
Nu sunt suparat, ci doar scarbit. Consider pierdut procesul deoarece am avut curajul sa reclam politistul. Am mai scris despre cele intamplate.
Cum considerati cand intr-o rezolutie procurorul spune ca drumul este marcat cu semne si marcaje, iar eu depun de la administratorul drumului o adresa in care se arata ca drumul nu are semne si marcaje, sau cand procurorul scrie despre un drum si vine cu fotografii facute pe alt drum, sau cand politistii declara ca nu au putut filma cu aparatul radar, deoarece era indreptat spre inainte centru, iar sanctiunea mea este ca am circulat pe contrasens, sau ca politistii declara ca veneau dinspre A spre B si aveau in spatele lor un maxi taxi, iar martorul lor spune ca venea dinspre B spre A si ca avea in fata lui masina politiei, sau cand politistul spune ca a doua zi a venit la el o persoana necunoscuta care avea sa fie persoana care conducea maxi taxi in timp ce soferul de maxi taxi sustine ca agentul de politie a venit la el a doua zi si l-a pus sa semneze pv-ul ca martor asistent. Soferul mai adauga si faptul ca il cunoaste pe politist, ca are numarul lui de telefon si ca a semnat pv-ul deoarece are incredere in el.
CU toate astea , am pierdut procesul. Conteaza art 6 din CEDO sau articolul din Constitutie in care se spune de drepturi egale? NU
Vreau sa stiu ce raspuns, din punct de vedere juridic, as putea primi de la Politie daca le-as solicita in scris sa mi se faca cunoscut articolul la care se face referire in PV-ul meu - din OUG 195/20022 pentru a lua la cunostinta sanctiunea. Politistul a scris acea ordonanta. Este obligatia lui sa-si cunoasca obiectul muncii.
Eu cunosc OUG 195/2002, stiu ca nu am condus pe contrasens, stiu ca nu exista dovezi video, drum marcat longitudinal, iar declaratiile martorului care contrazice declaratia politistului. Probabil ca in baza OUG 195/2002 nu puteam fi sanctionat si probabil ca fapta pe care o considera agentul ca as fi facut-o este prevazuta de OUG din 20022.
Este incorect daca le solicit sa imi aduca la cunostinta prevederile articolelor la care se face referire si sa aplice acele articole?

I-au o situatie hilara - daca as face ca atunci cand cauti pe Google art 101 al 3 lit d din OUG 195/20022 sa primesti raspuns ceva de genul - politistul este obligat sa iti stearga parbrizul autoturismului atunci cand te opreste.
Cred ca este perfect legal.
Daca as face o astfel de greseala la locul de munca as fi cercetat disciplinar, iar daca eroarea este grava si aduce prejudicii mi-as putea pierde locul de munca.
Din pacate nu lucrez la stat si nu imi permit astfel de greseli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 101 al 3 lit d. din oug 195/20022 - posibilitate anulare proces verbal dumitreldd dumitreldd Mi-a fost retinut permisul pentru condus pe contrasens. In pv-ul primit scrie ca fapta savarsita este prevazuta de [i]art 101 al 3 lit d din OUG 195/20022[/i] ... (vezi toată discuția)
Cate infatisari au loc intr-un proces de anulare pv si contraventie? dumitreldd dumitreldd Pe 24.04 este a patra infatisare in cadrul unui proces in care am solicitat anularea unui pv de contraventie. La primul nu s-a prezentat ipj si nici martorul, ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal amenda si suspendarea dreptului de a conduce kartush45 kartush45 Salut..ma adresez pe aceasta cale celor competenti in a ma ajuta in urmatoarea problema: In data de 17/12.2012 iesind de pe o strada cu cedeaza trecerea si ... (vezi toată discuția)