Eu vreau sa aplice sanctiunea prevazuta in Ordonanta 195/20022 asa cum a scris agentul.
Am facut plangere la tribunal, am pierdut, au fost vreo 6 infatisari, martorul nu s-a prezentat la nici una, politia nu are inregistrari video.
Nu sunt suparat, ci doar scarbit. Consider pierdut procesul deoarece am avut curajul sa reclam politistul. Am mai scris despre cele intamplate.
Cum considerati cand intr-o rezolutie procurorul spune ca drumul este marcat cu semne si marcaje, iar eu depun de la administratorul drumului o adresa in care se arata ca drumul nu are semne si marcaje, sau cand procurorul scrie despre un drum si vine cu fotografii facute pe alt drum, sau cand politistii declara ca nu au putut filma cu aparatul radar, deoarece era indreptat spre inainte centru, iar sanctiunea mea este ca am circulat pe contrasens, sau ca politistii declara ca veneau dinspre A spre B si aveau in spatele lor un maxi taxi, iar martorul lor spune ca venea dinspre B spre A si ca avea in fata lui masina politiei, sau cand politistul spune ca a doua zi a venit la el o persoana necunoscuta care avea sa fie persoana care conducea maxi taxi in timp ce soferul de maxi taxi sustine ca agentul de politie a venit la el a doua zi si l-a pus sa semneze pv-ul ca martor asistent. Soferul mai adauga si faptul ca il cunoaste pe politist, ca are numarul lui de telefon si ca a semnat pv-ul deoarece are incredere in el.
CU toate astea , am pierdut procesul. Conteaza art 6 din CEDO sau articolul din Constitutie in care se spune de drepturi egale? NU
Vreau sa stiu ce raspuns, din punct de vedere juridic, as putea primi de la Politie daca le-as solicita in scris sa mi se faca cunoscut articolul la care se face referire in PV-ul meu - din OUG 195/20022 pentru a lua la cunostinta sanctiunea. Politistul a scris acea ordonanta. Este obligatia lui sa-si cunoasca obiectul muncii.
Eu cunosc OUG 195/2002, stiu ca nu am condus pe contrasens, stiu ca nu exista dovezi video, drum marcat longitudinal, iar declaratiile martorului care contrazice declaratia politistului. Probabil ca in baza OUG 195/2002 nu puteam fi sanctionat si probabil ca fapta pe care o considera agentul ca as fi facut-o este prevazuta de OUG din 20022.
Este incorect daca le solicit sa imi aduca la cunostinta prevederile articolelor la care se face referire si sa aplice acele articole?
I-au o situatie hilara - daca as face ca atunci cand cauti pe Google art 101 al 3 lit d din OUG 195/20022 sa primesti raspuns ceva de genul - politistul este obligat sa iti stearga parbrizul autoturismului atunci cand te opreste.
Cred ca este perfect legal.
Daca as face o astfel de greseala la locul de munca as fi cercetat disciplinar, iar daca eroarea este grava si aduce prejudicii mi-as putea pierde locul de munca.
Din pacate nu lucrez la stat si nu imi permit astfel de greseli.