Salut..ma adresez pe aceasta cale celor competenti in a ma ajuta in urmatoarea problema: In data de 17/12.2012 iesind de pe o strada cu cedeaza trecerea si intrand intr-o strada principala dupa efectuarea manevrei de virare la stanga am fost acrosat de un auto care venea pe contrasens pe langa masinile care s-au oprit pentru a ma lasa sa fac manevra. Mentionez ca strada pe care voiam sa intru avea cate o banda pe fiecre sens aflandu-se in sectorul 4. La politie am fost eu scos vinovat iar din prostie am semnat procesul verbal. Intrebarea mea este daca pot sa mai contest procesul verbal in aceasta situatie si mai ales deoarece exista o neconcordanta la articolele de lege trcute in PV mai exact fapta "savarsita" de mine s-a incadrat la articolul 57 lit 2 din OUG 195/2002 (La intersecţiile cu circulaţie dirijată, conducătorul de vehicul este obligat să respecte semnificaţia indicatoarelor, culoarea semaforului sau indicaţiile ori semnalele poliţistul rutier.) iar sanctiunea a fost trecuta la articolul 101 litera 3 din OUG 195/2002 (conducerea unui autovehicul de către o persoană cu domiciliul în România care nu a preschimbat permisul de conducere obţinut în alt stat, în termenul prevăzut de lege;). Daca citesc eu bine articolul care pedepseste fapta de la 57 lit 2 este articlul 100 litera 3 ( nerespectarea semnificaţiei indicatoarelor şi marcajelor de obligare). Deci domnul agent a gresit in PV articolele; in acest caz este PV lovit de nulitate absoluta?...Daca da cum fac sa il anulez ce pasi trebuie urmati.Inca o intrebare ar mai fi daca acest PV este anulat se anuleaza si amenda si suspendarea permisului?
Nu au fost martori oculari iar eu vreau sa contest doar pe faptul ca este trecut in procesul verbal alt articol de lege in loc de cel care trebuie. Nu sunt cateva lucruri care fac PV sa fie nul?..ca lipsa numelui contravenientului, a semnaturii agentului etc...eu asta intrebam daca faptul ca in procesul verbal sanctiunea a fost incadrata gresit, ea neavnd nici o treaba cu fapta savarsita.