avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzat de furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzat de furt calificat

Buna seara,

Acum 2 zile am furat un cos de cirese de la poarta unui om, m-a prins politia si mi-a zis ca sunt acuzat de furt calificat. M-a prezentat la parchet am dat o declaratie, mi-am recunoscut fapta. Ce urmeaza? Care ar fi solutia. Mentionez ca mai am o amenda administrativa luata anul trecut pentru conducerea sub influenta alcoolului. Afecteaza amenda administrativa luata in regimul circulatiei?


ASTEPT RASPUNSURILE DUMNEAVOASTRA! MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Vochita , utilizator 16:05, 10 Iunie 2013
doamne iarta-ma.... cu asta se ocupa politia la noi? nu va afecteaza o amenda administrativa.... nu mai furati
Procurorul care m-a audiat a zis ca o sa primesc acasa o hotarare. Cu ce se poate solutiona? Poate sa ma trimita in judecata pentru furt calificat? sau inca o amenda administrativa? penala?
Probabil tot amenda administrativa...fapta dumneavoastra nu intruneste un pericol social ridicat...iar amenda administrativa luata anterior nu intruneste elementele constitutive ale unei recidive si chiar daca ar constitui, fapta actuala nu poate face obiectul celui de-al doilea termen al recidivei mari... Zambesc...cirese...pe vremuri, cand Becaria inca nu elaborase doctrinele sale umaniste, furtul cu burta nu era pedepsit, astazi, cand stiinta penala este tot mai permisiva cu infractorul, noi intocmim dosare penale pentru furtul unui cos de cirese...:)))) imi cer scuze...dar suna a tara lui Papura Voda...!!! PS: Sincer, cred ca se va da NUP...
Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2013
Tirlea Andrei, Consilier juridic
Mai ai dreptul la o amenda.
Stiti ce condamnare va asteapta ? 18 ind.1
Pun pariu ca nu se va intampla nimic.
Ultima modificare: Vineri, 7 Iunie 2013
Admin, administrator
Domnule Strimbeanu de ce spuneti ca mai are dreptul la o amenda , acestea au numar ? Nu sunt nelimitate daca paguba / fapta / furtul este minor ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt calificat? micutzul_hotz micutzul_hotz buna ziua. am si eu o problema legata de furt.acum o luna m-am dus intr-un supermarket sa imi cumpar o paleta de tenis de masa. am luat una, m-am dus la casa ... (vezi toată discuția)
Drept penal - furt calificat mirceaboy mirceaboy Buna ziua, din prostia mea si din nevoia de bani am incalcat legea mai exact furt calificat dupa cum spune articolul 208, acuma din cate am vorbit cu avocatul ... (vezi toată discuția)
Constitutionalitate sau neconstitutionalitatea starii de recidiva in raport de fapte identice si sanctiuni diferite aplicate in timp CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Aplicarea unor amenzi administrative in caz de consum de droguri in prezent si primul termen al recidivei in caz de condamnare anterioara a persoanei la o ... (vezi toată discuția)