avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie copil

Buna seara,

Am o rugaminte la dvs, as dori sa stiu daca indemnizatia pentru copil se i-a in functie de cele 12 salarii nete ( in care sunt incluse si bonusurile din vanzari ) . Eu am un salariu net de 875 lei, insa sunt luni in care primesc si bonus. Se calculeaza 85% din media celor 12 luni cu tot cu bonus ?
Si as dori sa mai stiu de la cate luni se poate intra legal la program de 6 ore pt o insarcinata ?Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: neveralya , utilizator 19:56, 13 Iunie 2013
Art.3 din OUG nr.111/2010 prevede:
...
(4) În cazul în care o persoană realizează concomitent venituri supuse impozitului din mai multe surse, se vor lua în calcul toate veniturile lunare încasate de aceasta.
....

Asadar, in speta, procentul de 85% se calculeaza din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului (salariu + bonus).


Art. 13 din OUG nr.96/2003 dipsune:
În baza recomandării medicului de familie, salariata gravidă care nu poate îndeplini durata normală de muncă din motive de sănătate, a sa sau a fătului său, are dreptul la reducerea cu o pătrime a duratei normale de muncă, cu menţinerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglementărilor legale privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale.

Asadar, dupa obtinerea recomandarii de la medicul de familie , puteti beneficia de reducerea u o pătrime a duratei normale de muncă, cu menţinerea veniturilor salariale.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile oferite. O seara buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcularea indemnizatiei, reducerea programului nic_dav nic_dav Buna ziua, as dori sa solicit reducerea programului la 6 ore,deoarece sunt insarcinata si e lipsa de personal,iar dpdv fizic ma simt epuizata.Cum pot sa ... (vezi toată discuția)
Drepturile gravidei la locul de munca - noul cod de munca diana16_ela diana16_ela Stiti care sunt drepturile gravidei la locul de munca? cate ore poate lucra?Adica daca de la 8 ore se poate reduce la 6 ore?Multumesc (vezi toată discuția)
Reducerea orelor de munca Gabi31 Gabi31 Buna ziua, am o intrebare la care nu am gasit raspuns. Doctorul de familie mi-a dat o adeverinta din care reiese ca nu am voie sa fac efort fizic, precizez ca ... (vezi toată discuția)