avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reducerea orelor de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reducerea orelor de munca

Buna ziua, am o intrebare la care nu am gasit raspuns. Doctorul de familie mi-a dat o adeverinta din care reiese ca nu am voie sa fac efort fizic, precizez ca sunt insarcinata. Am anuntat la munca si mi sa spus ca e posibil sa imi reduca orele de munca deoarece nu pot indeplini toate cerintele. Intrebarea mea este: daca mi se reduc orele de munca, mi se scade si salariul? Daca ma puteti ajuta, va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Gabi31 , utilizator 15:42, 12 Mai 2017
OUG 96/2003
art.13
În baza recomandării medicului de familie, salariata gravidă care nu poate îndeplini durata normală de muncă din motive de sănătate, a sa sau a fătului său, are dreptul la reducerea cu o pătrime a duratei normale de muncă, cu menţinerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglementărilor legale.

Asadar, aveti dreptul la reducerea timpului de lucru cu o patrime, cu mentinerea integrala a veniturilor salariale.
Multumesc pentru ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile gravidei la locul de munca - noul cod de munca diana16_ela diana16_ela Stiti care sunt drepturile gravidei la locul de munca? cate ore poate lucra?Adica daca de la 8 ore se poate reduce la 6 ore?Multumesc (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul in care in acest moment sunt insarcinata ... Univ Univ Buna ziua, in cazul in care in acest moment sunt insarcinata in luna a doua, dar am doua locuri de munca cu contract. Se poate ca din luna a treia sa ... (vezi toată discuția)