avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara! Ma confrunt cu urmatoarea situatie la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara! Ma confrunt cu urmatoarea situatie la munca:sunt ...

Buna seara!
Ma confrunt cu urmatoarea situatie la munca:sunt insarcinata in 18 sapt si am solicitat reducerea programului de munca cu 1/4,drept pentru care mi s-a cerut concediu medical cu codul 10 pentru cele 2 ore de munca explicatia fiind(sunt platita din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. .Vreau sa stiu daca acest lucru este legal?Eu stiu ca exista legea 96/2003 art 13 in care este specificat acest lucru:"În baza recomandării medicului de familie, salariata gravidă care nu poate îndeplini durata normală de muncă din motive de sănătate, a sa sau a fătului său, are dreptul la reducerea cu o pătrime a duratei normale de muncă, cu menținerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglementărilor legale.
(la 25-06-2015, Art. 13 a fost modificat de pct. 7 al art. I din LEGEA nr. 154 din 18 iunie 2015, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 445 din 22 iunie 2015.)".Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 17 Iunie 2021
LauraGeorgi, utilizator
Ati depus concediu medical?

Cornel Vasile a scris:

Ati depus concediu medical?

Inca nu,ieri am cerut de la medicul specialist adeverinta medicala cu reducerea timpul de lucru,acum urmeaza sa ma merg la medicul de familie sa cer adeverinta pentru reducerea timpului de lucru.
Ultima modificare: Joi, 17 Iunie 2021
LauraGeorgi, utilizator
V-a cerut concediu medical pt 2 ore? si cele 6 ore le ponteaza normal?

Da.Asa mi s-a spus
Ultima modificare: Joi, 17 Iunie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu se acorda concediu emdicale pentru asa ceva .... legea este clar : În baza recomandării medicului de familie, salariata gravidă care nu poate îndeplini durata normală de muncă din motive de sănătate, a sa sau a fătului său, are dreptul la reducerea cu o pătrime a duratei normale de muncă, cu menținerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglementărilor legale.

Cu toate ca textul de lege nu reglementeaza expres si obligatia angajatorului, aceasta obligatia decurge dintr-unul din principiile dreptului civi, conform caruia, un drept subiectiv apartinând unui subiect de drept, de regula îi corespunde o obligatie altui subiect de drept (a celui de la care se pretinde sa savârseasca ceva). Altfel spus, dreptului dvs de a avea reducerea cu o pătrime a duratei normale de muncă, cu menținerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, corespunde obligatia angajatorului de a accepta asa ceva.

obs.
Nu mai citati raspunsurile primite . Apasati direct RASPUNDE.
Ultima modificare: Joi, 17 Iunie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Drepturile gravidei la locul de munca - noul cod de munca diana16_ela diana16_ela Stiti care sunt drepturile gravidei la locul de munca? cate ore poate lucra?Adica daca de la 8 ore se poate reduce la 6 ore?Multumesc (vezi toată discuția)
Se poate trece de la program de 8 ore pe zi, la 6 ore pe zi pentru ... savcon savcon se poate trece de la program de 8 ore pe zi, la 6 ore pe zi pentru o gravida numai pe baza unei adeverinte medicale eliberara de medicul de familie ?, unde ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Sunt gravida in 30 saptamani, la locul de munca pot beneficia de program de lucru de 6 ore/zi ( platit cat 6 sau 8 ore/zi) ce acte trebuie sa duc si care este ... (vezi toată discuția)