avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am o hotarare privind program vizita minor- cand pun ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am o hotarare privind program vizita minor- cand pun in executare ?

Am obtinut o hotarare judecatoreasca pentru program vizita minor, emisa de instanta de fond, cu recurs. Aceasta hotarare este definitiva?, pot merge sa-mi iau fetita la domiciliul meu conform programului? Cum procedez in continuare? Specific faptul ca mama se opune dreptului meu de legaturi cu minorul! Care este procedura?
Cel mai recent răspuns: Bojan I.M. , Mediator 08:30, 7 Iunie 2013
Puteti merge sa vizitati minorul conform programului specificat in hotararea judecatoreasca.Ar fi bine ca inainte sa aveti o discutie cu mama minorului incercand sa rezolvati problema amiabil.Daca va esre refuzat dreptul de vizita luati legatura cu un executor judecatoresc,mergeti impreuna cu acesta pentru a consemna intr-un proces verbal refuzul mamei iar ulterior puteti formula plangere penala pt nerespectarea unei hot.judec.
Am incercat o discutie amiabila, dar fara sorti de izbanda! Sa inteleg ca apelez la un executor si-l rog sa ma insoteasca la domiciliul mamei? Aceasta hotarare este executorie sau un executor trebuie sa o investeasca intai cu formula executorie prin judecatorie? Cam cat dureaza acest lucru, daca este asa? As dori sa evit executorul, dar nu prea vad cum, in conditiile refuzului constant al mamei! Mai exista vreo modalitate, eventual autoritatea tutelara, politie, etc?
Asta cu rugamintea este o figura de stil..... mergeti la un executor si cereti sa puna in executare hotararea. El va decide asupra modalitatii. Poate e suficient sa trimita o simpla notificare si atunci merge repede. Dvs urmeaza sa platiti serviciile cerute, inclusiv deplasarea executorului.... daca se impune.
Politia si autoritatea tutelara (sau protectia copilului) va vor trimite tot la executor. Daca si dupa punerea in executare intampinati probleme, puteti apela la aceste institutii.
Ultima modificare: Vineri, 7 Iunie 2013
Bojan I.M., Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizitare minor ratonu ratat ratonu ratat Buna ziua, Voi prezenta speta pe scurt: In urma concubinajului a rezultat un copil. Am obtinut un program de vizita al minorului ( de la 10 la 18, sambata, o ... (vezi toată discuția)
Am obtinut prin instanta drept de vizita minor la domiciliul ... leona777 leona777 am obtinut prin instanta drept de vizita minor la domiciliul fostei sotii in primul an pentru acomodare minor cu mine. Dar mama lui niciodata nu.l lasa numai ... (vezi toată discuția)
Minori si familie GinaDeac GinaDeac Buna seara, v-as ruga daca puteti sa ma lamuriti si pe mine in privinta a 2 aspecte: 1. In conditiile in care prin ordonanta presedintiala, instanta dispune ... (vezi toată discuția)