buna ziua . ma puteti ajuta -ca preavizul trebuie transmis in revisal - sau doar desfacerea contractului de munca dupa ce trece perioada preavizului ,eu am notificat salariatul si am facut si un referat - inainte cu o zi de a intra in preaviz -
Da...de fapt preavizul reprezinta notificarea desfacerii CIM, in cazul concedierii individuale.
In cazul concedierii colective notificarea e separata de preaviz, regulile fiind prevazute la art 68-76 CM.
Instiintarea de preaviz nu are niciun suport legal. Nu exista niciun text de lege care sa prevada obligativitatea instiintarii de preaviz. Codul muncii nu stabileste o procedura privind acordarea preavizului salariatilor in cazul concedierii. I
Practica uzuala a statuat acest lucru. Codul muncii nu prevede in cazul concedierii obligatia angajatorului de a comunica preavizul printr-o notificare separata de decizia de concediere de aceea, neexistand o astfel de obligatie expresa, exista practia utilizarii la concediere a unui singur document, respectiv decizia de concediere pe care o comunica salariatului, aceasta cuprinzand si durata preavizului.
Nici un text de lege nu zice nici ca se interzice sa se emita preavizul separat. Fiecare il emite cum doreste.
In Codul Muncii scrie ca decizia de desfacere a contr de munca trebuie sa contina doar "durata preavizului", ceea ce nu e suficient cand trimiti un preaviz angajatului.
Comunicare preaviz
cristina69
Buna dimineata. As vrea sa stiu in situatia in care angajatorul vrea sa comunice preavizul de concediere la angajat si acesta din urma refuza sa semneze ca a ... (vezi toată discuția)