Buna!Am o nelamurire.Angajatorul nu are obligatia sa instiinteze persoanele care sunt trecute pe lista de disponibilizariilor.Listele acestea sau facut in 02.09.2013.Disponibilizariile urmand sa fie puse in aplicare in 03.12.2013.
Deci listele sunt facute dar este o secretomanie fara margini .Angajatii fiind stresati nestiind care din ei sunt pe aceste liste.Daca exista o lege sau obligatie din partea angajatorului sa spuna din timp angajatului va rog sa o specificati.Multumesc!
In practica, cei carora urmeaza sa fie concediati din motive care nu tin de persoana lor sunt instiintati inainte de data incetarii c.i.m.
Codul muncii nu prevede in cazul concedierii obligatia angajatorului de a comunica preavizul printr-o notificare separata de decizia de concediere de aceea, neexistand o astfel de obligatie expresa, exista practia utilizarii la concediere a unui singur document, respectiv decizia de concediere pe care o comunica salariatului, aceasta cuprinzand si durata preavizului.
Inștiințarea prealabilă prin care se aduce la cunoștință salariatului că la o dată ulterioară urmează să se dispună desfacerea contractului său de muncă pentru vreunul din motivele prevăzute de Codul Muncii nu reprezintă o măsură de natură să modifice condițiile de încheiere sau de executare a contractului de muncă, ori să determine, în sine, încetarea raportului de muncă.
Intr-o Decizie a Curtii de Apel Bucuresti , s-a considerat că înștiințarea salariatului cu privire la încetarea contractului de muncă este o obligație prealabilă emiterii decizie de concediere, urmând ca în decizia de concediere să fie menționată data de când a început să curgă și cea a expirării preavizului. (Dec.civ. NR.4052/03 iunie 2009).
Preaviz in revisal
ani123
buna ziua . ma puteti ajuta -ca preavizul trebuie transmis in revisal - sau doar desfacerea contractului de munca dupa ce trece perioada preavizului ,eu am ... (vezi toată discuția)