ma gandesc sa plec la o firma concurenta; firma la care plec imi cere sa semnam deja contractul de munca; acest contract contine toate clauzele admise de lege, inclusiv pe cea de neconcurenta; am convenit cu firma ca in contract vom trece data de 1.06.2009; daca eu ma voi razgandi pana atunci, va avea vreun efect asupra mea?
Contractul de munca se incheie in forma scrisa si se inregistreaza in termen de 20 de zile la ITM.Trebuie sa recunosc, nu am mai auzit pana acum sa se incheie un contract inainte cu 3 luni.
este din cauza tot a unei clauze in contract pentru care trebuie sa pun un preaviz de 3 luni (altfel ma costa); insa ceilalti vor sa ma ia pentru ca sunt o firma concurenta; eu plec la un salariu mai mic; daca situatia in managementul firmei actuale se va schimba pana atunci, nu as mai dori sa plec
Asa cum va spunea si colega mea mai sus, CIM trebuie inregistrat in 20 de zile de la data incheierii lui. Daca ati semnat deja CIM trebuie sa primiti un exemplar. Din momentul inregistrarii lui CIM incepe sa-si produca efectele (chiar daca nu ati inceput sa lucrati in baza lui) si pentru a inceta acest CIM trebuie respectata legea. Adica, daca doriti sa incetati acest CIM faceti o cerere de incetare a raporturilor de munca cu acordul partilor sau, daca nu este angajatorul de acord, faceti o notificare de demisie.
Nu stiu insa ce clauze aveti in CIM nou incheiat. S-ar putea sa fie unele care sa va ingradeasca usurinta incetarii CIM.
Iaca ce zice legea: Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.
Pun pariu ca va mutati de la o multinationala la alta. Numai astia sunt in stare sa scoata din puţul gandirii te miri ce minunatie. Aveti grija sa nu cadeti din lac in puţ, cum zice romanul.
nu sunt obligata sa respect preavizul de 3 luni decat ca am de platit destul de mult daca nu il respect;
ca voi trece la "conditii mai dure" sunt constienta, pentru ca voi avea clauze maxime cu despagubiri maxime la noua firma, inclusiv cea de "neconcurenta", care imi interzice pe 2 ani sa mai profesez in aceasta bransa (contra unei sume..); cum am mai spus, nu as vrea sa plec, am avut niste conditii bune aici unde lucrez, dar sunt niste evenimente exterioare care ma fac sa iau aceasta decizie; trebuie sa fiu atenta acum cu noua firma...