avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Contract inchiriere, clauza de protectie la insolventa ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Contract inchiriere, clauza de protectie la insolventa chiriasului

Detin un spatiu comercial pe care vreau sa-l inchiriez. Potentialul chirias doreste un contract de inchiriere pe o perioada de 5 ani. Pentru siguranta mea, as dori sa introduc in contractul de inchiriere o clauza care sa ma protejeze in cazul in care chiriasul ar intra in insolventa - in sensul ca odata ce a fost introdusa o cerere de insolventa pe numele sau, chirasul sa elibereze spatiul. Am citit mai demult pe avocat.net ca exista o astfel de clauza, care poarta si o denumire , dar nu am reusit sa mai gasesc articolul respectiv. Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:33, 7 Iunie 2013
Nu stiu daca puteti insera o astfel de clauza, pentru ca in legea insolventei spune ca:
(1) Contractele în derulare se consideră menţinute la data deschiderii procedurii. Orice clauze contractuale de desfiinţare a contractelor în derulare pentru motivul deschiderii procedurii sunt nule.
Art.86 din Legea insolventei

P.S. Cu sau fara insolventa evacuarea chiriasului se face numai in instanta, daca chiriasul nu vrea sa iasa afara! Legea nu prea protejeaza proprietarul, mai mult pe chirias.

P.S.2. Faceti contractul pe un an si il reinoiti anual. Riscul este mult mai mic, desi evacuarea se va face in acelasi mod!
Ultima modificare: Vineri, 7 Iunie 2013
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 85/2006,art. 86 mod. dcl dcl conform Art. 86.din legea 85/2006 -\" (1) Contractele în derulare se consideră menţinute la data deschiderii procedurii. Orice clauze contractuale de ... (vezi toată discuția)
Procedura de insolventa florentina spiridon florentina spiridon am un srl cu activitate efectiva de 2 ani cu obiect de activitate transportul.cum nimic nu mai merge, am acumulat datorii la firma de leasing,iar acestia vor ... (vezi toată discuția)
Probleme pentru proprietar in cazul subinchirierii raccone raccone Buna dimineata! Am urmatoarea speta: In calitate de proprietar persoana fizica am inchiriat un spatiu comercial catre o sc. Dupa 1 luna vine chiriasul sa-mi ... (vezi toată discuția)