avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere bebe 2
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere bebe 2

Buna ziua,sunt acasa in concediu de maternitate ,bebelusul meu face 2 ani in 13 septembrie,anul acesta,iar in prezent sunt insarcinata in 2 saptamani cu bebe 2,intrebarea mea este daca beneficiez in continuare de indemnizatie,si daca trebuie sa ma intorc la serviciu?Cu primul bebe am stat de pe la 4 luni doar in concediu medical pt ca lucram intr-um mediu toxic si cei de la MEDICINA MUNCII,nu au dorit sa imi acorde risc maternal.Va multumesc si astept raspuns
Cel mai recent răspuns: Claudia_85 , utilizator 16:57, 7 Iunie 2013
1. Acum sunteti in concediu crestere copil pentru primul copil (CCC1), nu in concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).

2. Cand se termina CCC1 faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM, incepand cu data de 14 septembrie 2013.

3. - Apoi veti intra in concediu de maternitate pentru al doilea copil si apoi in CCC2.
- Veti proceda la fel cum ati procedat si la primul copil.
- Puteti de asemenea sa beneficiati de concedii medicale, daca este cazul.
Ultima modificare: Vineri, 7 Iunie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata indemnizatie bebe 2 byanca1984ro byanca1984ro Buna ziua. In iunie 2014 am nascut bebe 1, in mai trebuie sa ma intorc la munca din CCC 1 dar atunci voi fi insarcinta in 7 luni, urmand sa nasc in august bebe ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil rox_ann07 rox_ann07 sunt in crestere copil din iunie 2011 si as mai avea de luat indemnizatie pana in iunie. Acum sunt insarcinata in 2 luni si as vrea sa stiu daca in acest caz ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal bobu_elena bobu_elena Buna ziua. In momentul de fata sunt in concediu de crestere copil(de 2 ani), concediu care mi se termina pe 19 septembrie 2011. In acelasi timp sunt ... (vezi toată discuția)