avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare silita

buna ziua.numele meu este marius si sunt nou pe acest forum.am si eu cateva probleme si ma intrebam daca ma puteti ajuta.
sa incepem: in anul 2008 am contractat un credit de nevoi personale.incepand cu anul 2011 nu am mai putut plati ratele.astazi am primit o scrisoare prin care spune ca in urma incheierii de sedinta din ziua de X voi fi executat silit( eu unul nici nu stiam ca sunt chemat in judecata, nu trebuia sa fiu anuntat, citat sau ceva in genul?). nu se mentioneaza daca mi se va pune poprire pe 1/3 din venit, imi vor fi sechestrate bunurile. as castiga ceva daca as contacta un avocat?
in speranta ca am fost cat de cat explicit va multumesc anticipat pentru orice sfaturi imi puteti oferi.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 08:56, 10 Iunie 2013
Procedura prevede ca debitorul sa nu fie anuntat,tocmai pentru a nu desfasura demersuri pentru a invoca ulterior starea de insolvabilitate
Executorul judecatoresc este competent sa dispuna poprirea asupra bunului cel mai usor de executata pana la concurenta debitului pentru care s-a dispus executarea silita
ok.deci sa inteleg ca desi eu am contractat un credit de nevoi personale, cu care puteam sa fac orice voiam eu( o vacanta in Tahiti spre exemplu), acum executorul judecatoresc imi poate lua orice bun am penumele meu(casa sau masina)?
Ati inteles perfect. garantati cu toate bunurile din patrimoniu pentru orice datorie pe care o aveti dvs, nu numai fata de banca.

Vi se va executa silit imobilul, daca aveti, mobilele, sau vi se va pune poprire pe veniturile salariale, sau toate 3 in acelasi timp, in functie de ce bunuri aveti in proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare datorii dodii57 dodii57 As dori sa stiu , daca am o datorie la CETELEM, si nu o mai pot achita, iar acum ma someaza ca trec la recuperarea bunurilor, iar eu nu am bunuri pe numele ... (vezi toată discuția)
Credite neachitate belecuta09 belecuta09 Buna ziua, Am o mare rugaminte : am 3 credite (1 nevoi personale, 2 carduri ) care au fost declarate scadente din cauza faptului ca nu am mai putut plati ... (vezi toată discuția)
Executare silita rude ale debitorului cosmin311 cosmin311 Fratele meu a facut mai demult un credit in banca cu buletinul cum era inainte si si-a luat doua telefoane.De cand a luat telefoanele pana acum nu a platit ... (vezi toată discuția)