avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Chirias cu carte de identitate provizorie. Riscuri
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Chirias cu carte de identitate provizorie. Riscuri

Buna ziua
Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea problema:
In ce conditii se elibereaza acest act. Cit este de valabil. Ce acte se prezinta pentru eliberare. In acest act se specifica numele, CNP, iar la domiciliu: Municipiul.....fara strada , numar(de fapt nu se specifica un domiciliu). Am de a face cu o persoana care mi-a declarat ca are carte de identitate( nu o avea in acel moment) iar ulterior mi-a prezentat un astfel de act. Pot sa am incredere intr-un astfel de act, in persoana care il prezinta?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 07:41, 30 Iunie 2013
Cartile provizorii care nu au inscris domiciliul persoanei pe el, cum este aceea pe care ati vazut-o dvs., sunt eliberate pentru oamenii strazii (pentru cei lipsiti de adapost).

Sigur ca este un act valabil insa persoana care v-a spus ca are carte de identitate iar apoi a venit cu o carte provizorie fara sa aiba inscris domiciliul pe ea v-a mintit. Din ce motive nu am de unde sa stiu si nici nu va pot spune Aveti (sau nu) incredere.. Cert este ca nu a avut domiciliul niciodata in municipiul care e inscris pe CIP.
Putina precautie nu strica totusi:)

Cititi aici despre cartea de identitate provizorie, in ce conditii se elibereaza:
[ link extern ] #
Buna seara
Va multumesc pentru promptitudinea raspunsului.
Mi-am creat din cauza increderii o situatie delicata: am avut o camera de inchiriat. S-a prezentat un ins, am convenit la pret, mi-a cerut sa-i fac contract de inchiriere, i-am cerut cartea de identitate, mi-a spus ca esate la preschimbare dar mi-o da miine (nu stiu de ce primul impuls este sa-l crezi pe cel din fata ta mai ales daca minciuna e plauzibila). I-am dat o declaratie cu promisiune de inchiriere. A tot evitat sub diferite motive sa imi prezinte CI iar dupa 2 saptamini mi-a prezentat aceasta CIP ( nu stiu daca declaratia mea l-a ajutat sa o obtina sau oricum o putea obtine).Mi-a cerut din nou sa-i fac contract de inchiriere. Macar acum incerc sa fiu cu ochii deschisi; nu-i fac contract de inchiriere pe acest act de identitate(CIP).Il poate folosi in vre-un fel sa-si faca domiciliul in imobilul meu si sa nu-l mai pot scoate vreodata si sa am probleme si mai mari. Sigur situatia e delicata: nu am voie sa-l gazduiesc fara contract de inchiriere (legea si problema fiscului) dar cred ca ar fi o prostie si mai mare sa-i fac, si de aici dilema. I-am spus ca trebuie sa plece dar nu o face. Pot sa fac o plingere la politie ca a obtinut aceasta promisiune de inchiriere prin minciuna ( ca are CI). In situatia data fiscul ma poate sanctiona ca nu fac contract de inchiriere?
Multumesc.
Promisiunea de inchiriere nu i-a folosit la nimic insa un contract de inchiriere l-ar ajuta sa obtina carte de identitate la adresa dvs. si ca sa il dati afara v-ati putea plimba luni bune in instanta. Mai ales un contract inregistrat la ANAF... daca il are nu va fi nevoie sa mergeti la Evidenta sa va dati consimtamantul pentru a-l primi in spatiu.

Daca as fi in locul dvs. as schimba yala la apartament.
Multumesc pentru raspuns.
Mi-a intarit convingerea ca omul asta urmarea. Obtinerea unui contract, obtinerea domiciliului, plata chiriei era o problema pentru ca nu avea o meserie si nici un loc de munca, trebia sa fac un proces de evacuare care dura...., costisitor, as fi obtinut hotarire de evacuare plata cheltuielilor de judecat si a chiriei pe lunile.... din care nu as fi recuperat nimic pentru ca omul nu avea nici un fel de resurse. Uf! am reusit sa-l conving sa plece. Am scapat de un cosmar care dureaza de doua saptamini. Am profitat de niste mici furturi i-am spus ca-l suspectez si i-am cerut imperios sa plece. A chemat politia ,probabil la 112( spunea ca ii sunt prieteni, joaca fotbal cu ei), i-a asteptat afara si le-a expus motivele lui, au venit inauntru (in antreu ,nu i-am invitat in camera, tipul i-a invitat in camera "lui" le-am spus ca nu e cazul putem discuta si aici. S-au prezentat.
-Ne-ati chemat pentru ca aveti un conflict cu.....
-Nu v-am chemat, el v-a chemat.
-Intelegem ca a intrat in apartament cu invoirea dumneavoastra
-Da dar mintind ca are CI, ca miine mi-o aduce si nu mi-a mai adus-o. Pot sa invoc abuz de incredere?
-Asta este alta poveste, daca a intrat cu acceptul Dvs. nu puteti sa-l dati afara.
-Din punctul meu de vedere acest om nu prezinta incredere, nu o sa-i fac niciodata un contract de inchiriere si prin urmare nu pot sa-l tin aici. (asta am repetat apasat de citeva ori, cred ca individul a intuit ca nu are sanse sa-si realizeze planul).
-Ar fi bine sa va intelegeti, altfel in instanta lucrurile se pot complica.
I-a spus si lui in particular ceva ce nu am auzit. Am spus ca ii dau inapoi toti banii numai sa plece. In final a acceptat sa plece cu remarca (din partea lui) ca ne vom intilni la judecata, nu am inteles exact pentru ca l-am dat afara sau pentru ca l-am acuzat(i-am spus ca nu l-am acuzat, l-am suspectat) de niste furtisaguri. De asta nu mi-e frica, bine ca a plecat! M-am ales cu o invatatura in plus. Nu stiu cite imi mai trebuie.
Am o virsta destul de inaintata, asta nu e neaparat un semn de intelepciune.
"Oamenii invata din greselile lor, de aceea ma straduiesc sa fac cit mai multe; in curind voi deveni un intelept, poate chiar un geniu"
Mi-am putut permite sa fiu ceva mai relaxat; multumesc inca o data.
Bine ca ati reusit sa iesiti din povestea asta.
Cand veti dori sa inchiriati faceti un contract la un specialist astfel incat sa fiti protejat de intamplari neplacute, e o investitie minima fata de cat ati cheltui ca sa scapati de chiriasi neseriosi.

Alte discuții în legătură

Carte de identitate AdrianEV AdrianEV Salutare, am o problemă: CI îmi va expira în curând și ar trebui să-mi fac altul. Locuiesc în Cluj, dar nu am un domiciliu stabil. Din ce am citit la ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere ctbv2012 ctbv2012 Am buletinul expirat si pentru ca nu posed o proprietate nu imi pot face o noua carte de identitate. Locuiesc cu chirie in prezent, dar pentru ca nu mai am ... (vezi toată discuția)
Chirias cu carte de identitate provizorie dobrote46@yahoo.com dobrote46@yahoo.com Buna seara Am o problema delicata cu un chirias si va rog un sfat: Am avut o camera de inchiriat. A venit un ins, am cazut la pret, mi-a dat chiria pe o ... (vezi toată discuția)