avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chirias cu carte de identitate provizorie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chirias cu carte de identitate provizorie

Buna seara
Am o problema delicata cu un chirias si va rog un sfat:
Am avut o camera de inchiriat. A venit un ins, am cazut la pret, mi-a dat chiria pe o luna. Mi-a cerut (cam insistent) sa-i fac contract de inchiriere.I-am cerut cartea de identitate, m-a mintit ca este la preschimbare dar miine mi-o da. I-am dat o declaratie de mina ca am primit banii "subsemnatul......am primit de la (nume si PIN dictate de el, nu mi-a aratat nici un act) suma de.....pentru inchirierea unei camere". A doua zi si in zilele urmatoare m-a evitat, venea pe furis, am batut la usa cind stiam ca e acasa nu mi-a deschis. Am inceput sa-mi fac probleme( sa-mi fie frica), am primit in casa un om care nu stiam cine este si ce ginduri are. Dupa 2 saptamini mi-a aratat o carte de identitate provizorie(cu valabilitate din ziua cind i-am dat chitanta!!!) cu "numele... si domiciliul in Municipiul... fara locuinta" si mi-a cerut sa-i fac contract. I-am spus ca trebuie sa ma mai gindesc. Actul mai mult m-a ingrijorat decat m-a linistit: ce om este acesta care la cam 30 ani nu are act de identitate, nu are domiciliu, pe ce baza si in ce conditii se elibereaza acest act?
M-am hotarit: in nici un chip nu-i fac contract, dar nici fara contract nu este legal sa-l tin, i-am spus sa plece. M-a mintit si cu locul de munca ;mi-a spus ca lucreaza la un restaurant, am aflat ca nu este adevarat. Nu stiu din ce traieste. Ii dau toti banii inapoi numai sa plece ca nu mai suport aceasta situatie.Cum este corect sa procedez (legal si civilizat) daca amina plecarea?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 12:01, 7 Iunie 2013
Avand in vedere cele expuse sunteti indreptatita a va ridica suspiciuni la adresa aceluia care ati inchiriat spatiul dvs
Pentru preintampinarea situatiilor neplacute,este de preferat sa comunicati persoanei ca incepand cu data ultima initial achitata,sa binevoiasca sa paraseasca spatiul
Pentru credibilitatea pretentiei,aveti posibilitatea sa motivati cererea de eliberare spatiu,
Nu inteleg cum puteti primi in casa o persoana pe care nu o cunoasteti, nu are nici un act (buletin, C.I., pasaport), care poate sa va faca foarte mult rau, pentru cateva sute de lei puteti sa patiti lucruri foarte grave.
Cred ca cel mai bine este sa mergeti la Politie si sa cereti ajutorul acestora, nu cum ati fost sfatuita sa mai comunicati cu acest individ.
Iar cand mai aveti intentia sa inchiriati, cred ca cel mai bine este sa faceti acest lucru legal cu inregistrarea contractului, in baza unor acte verificate, mai ales ca doriti inchirierea unei camere in locul in care locuiti si dumneavoastra, puteti sa gasiti un student/a sau un elev/a.
In situatia in care exista o conventie,inclusiv verbala ,politia nu poate decat eventual sa dispuna verificari,maxim sa aplice sanctiune locatarului daca nu s-a achitat de obligatia ca dupa 15 zile sa se inregistreze in evidenta asociatiei de proprietari
Tocmai pentru a indeparta situatii neplacute reciproce am opinat pentru comunicare cu locatarul,astfel incat acesta- determinat de eventuala atitudine si comportament din partea locatorului sa nu demareze reclamatii la autoritatea fiscala pentru neincheiere contract inchiriere -pentru care acesta a insistat in repetate randuri
Intotdeauna astfel de situatii trebuiesc solutionate cu deosebita prudenta si intelepciune pentru ca actiunea uneia din parti sa nu genereze reactii si atitudini din partea celeilalte,cu reclamatii sau chiar actiuni in instanta
Am avut in imobil o situatie similara, un proprietar a acceptat sa preia in spatiu o ruda.fara incheiere de documente legale
La un interval in care nu au existat suspiciuni sau nemultumiri din partea proprietarului,
au aparut animozitati,diferende,proprietarul a ignorat sfaturile de solutionare pasnica ,a solicitat interventia politiei pentru verificarea si constatarea lipsei formelor legale de domiciliu a chiriasului
Politia dupa audierea partilor a concluzionat initial ca nu se poate implica ,ca sunt rude
Chiriasul in final a devastat apartamentul si a aplicat si o corectie fizica proprietarului,fara ca ulterior sa fie gasit vinovat
Chiriasul in final a devastat apartamentul si a aplicat si o corectie fizica proprietarului, fara ca ulterior sa fie gasit vinovat

Este fix ceea ce am spus eu, sa nu se ajunga in aceasta situatie este indicat sa NU mai discute cu acel chirias si sa apeleze la Politie.....dar este greu in unele cazuri sa se inteleaga, grea limba romana!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias cu carte de identitate provizorie. riscuri dobrote46@yahoo.com dobrote46@yahoo.com Buna ziua Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea problema: In ce conditii se elibereaza acest act. Cit este de valabil. Ce acte se prezinta pentru eliberare. In ... (vezi toată discuția)
Stau cu chirie si am ceva probleme. cum procedez? roxyshor roxyshor Buna. Am si eu o problema si nu stiu cum sa o rezolv. Stau cu chirie intr-un apartament cu doua camere. Eu stau intr-o camera si in camera cealalta sta un ... (vezi toată discuția)
Furt din apartament inchiriat de catre proprietar lorelai30 lorelai30 Am inchiriat un apartament fara contract de inchiriere.Am intarziat cu plata chiriei iar proprietarul a intrat in partament cand nu eram acasa si mi.-a luat ... (vezi toată discuția)