avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Care este data la care se poate pensiona persoana cu ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Care este data la care se poate pensiona persoana cu datele de mai jos?

O femeie nascuta 1957 , 32 ani vechime, 28 la Gr.2a , August 2013 etate 56 ani nu e posibil sa fie pensionata , Casa de Pensii sustine alceva, MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 17:28, 9 Iunie 2013
1. Pentru o femeie nascuta in august 1957 varsta standard de pensionare este de 60 de ani si 10 luni, stagiul complet de cotizare este de 30 de ani si 10 luni iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

2. Pentru cei 28 de ani lucrati in gr.a II-a de munca:
- se reduce varsta standard de pensionare cu 6 ani si 6 luni (60/0 - 6/6 = 53 de ani si 6 luni);
- se adauga la stagiu de cotizare 7 ani (32 + 7 = 39 de ani).

3. Poate solicita pensie pentru limita de varsta oricand, de acum inainte, deoarece varsta redusa de pensionare este de 53 de ai si 6 luni.

4. - Cele de mai sus sunt corecte daca cei 28 de ani lucrati in gr.a II-a de munca sunt in procent de 100% si sunt inregistrati in carnetul de munca sau are adeverinta intocmita conform legii.
- Era bine daca spuneati ce anume sustine Casa de Pensii, care este baza legala a refuzului de a o pensiona.
Multumesc, fff. mult e putin spus , casa de pensii ? 58 ani , calculatorul pe NET , cel existent raspunde 56 ani 6luni, nu stii ce sa mai crezi, multumesc frumos.
Grupele de munca au fost pana la 31/03/2001.
La acel moment aveati 43 de ani si 7 luni.
43 de ani si 7 luni - 28 de ani =15 ani si 7 luni,ar trebui sa fie varsta la care v-ati angajat.
Sau poate aveti un numar de ani in conditii deosebite dupa 01/04/2001.

De clarificat anii pe grupe,conditii si procentul.

Daca cele postate ar fi corecte,atunci:

60 de ani si 10 luni - 6 ani si 6 luni = 54 de ani si 4 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar pensie misima misima Buna seara ! V-as ruga frumos sa imi spuneti cum se procedeaza in urmatoarea situatie : *Soacra mea (nascuta 28.07.1957) , lucreaza in aceeasi unitate inca ... (vezi toată discuția)
Pensie miculavasile miculavasile Buna ziua ,sunt nascut in martie 1956. Lucrez din sepembrie 1974 pana in prezent. Din septembrie 1974 pana in decembrie 2005 am lucrat in grupa a 2 a de ... (vezi toată discuția)
Cind ies la pensie ? viomitrea viomitrea Buna ziua, Ma numesc Vasilescu Cornel, nascut pe data de 19 iulie 1954. M-am angajat incepind din 1972 , am o vechime in cimpul muncii de 41 de ani din ... (vezi toată discuția)