avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire cu probleme?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire cu probleme?

Buna dimi, provin dintr o fam de 3 copii, tatal meu a murit acum 26 de ani si mama a crescut singura 3 copii. Acum 22 de ani mama a primit un apartam de la serviciul unde lucra, ulterior a cumparat apartam si a devenit proprietara. Acum mama a vandut apartam si mi a cumparat mie altul iar celorlati doi frati a vrut sa le dea o suma de banii de care ei nu au fost multumiti( au spus ca e putin si ca nu e corect desi eu am ingrijit de mama pana acum deoarece am locuit cu ea). Mama este cam bolnava si nu stiu cat va mai trai, este posibil ca dupa moartea mamei sa ma dea fratii in judecata sa mi ia o parte din casa? Poate ma invatati ce trebuie sa fac sa nu aiba castig de cauza mentionez ca eu am ingrijit de mama si o voi face pana moare. Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Iunie 2013
kristyy, utilizator
Cel mai recent răspuns: kristyy , utilizator 08:52, 8 Iunie 2013
Ce inseamna ca v-a cumparat dvs altul? Cum este trecuta mama in act sau este trecuta? Ori sunteti dvs prorietara insa banii proveneau din vanzarea apartamentului? Ati pus si dvs o suma de bani?
Mama nu are nici o calitate in noul contract de vanzare cumparare care este doar pe numele meu fara nici o clauza. Iar la cumparare am contribuit si eu cu o suma de banii dar nu foarte mare( oricum nici valoarea apartam meu nu este foarte mare fata de cel vandut de mama) iar in contractul de vanzare cumparare sa scris ca este cumparat din surse proprii.
Daca vi s au dat sume approximative de bani tuturor fratilor nu aveti de ce sa va fie teama.dvs sunteti proprietar al apartamentului .
Pai asta e problema ca nu ni sa dat la fel pt ca eu o ingrijesc din toate punctele de vedere si cum am mai spus este grav bolnava de 2 ani. Si mai rau este ca ei nu au luat banii, nu au vrut ca erau prea putini pt ei.
Daca o ingrijiti efectiv pe mama d-voastra puteti incheia un contract de intretinere ,in care sa se stipuleze ca in schimbul intretinerii mama d-voastra v-a dat acea suma de bani.

Alte discuții în legătură

Mama mi-a făcut procură să îi vând apartamentul și să îmi pot cumpăra eu altul, iar acum fratele meu mă amenință că mă lasă fără casă. este posibil așa ceva? Raluk94 Raluk94 Buna seara! Va rog sa ma lamuriti in legatura cu o problema. Mama mea, mi-a facut procura ca sa ii vand apartamentul si sa imi pot cumpara eu unul. Am vandut-o ... (vezi toată discuția)
Frati mei vor sa ma dea in judecata pentru ca nu leam dat bani dar eu am grija de mama de 90 ani kavala kavala ajutor am primit 3 ha despagubire de la stat,terenul luat de comunisti dar este doar o promisiune ,am vanduto unor bucuresteni , dar nu ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de vnzare cumparare cu clauza de intretinere CRETU DANIELA CRETU DANIELA Buna ziua. Am facut in anul 2005 un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere cu o batrana in care nu este stipulat dreptul (fara uzufruct)de a ... (vezi toată discuția)