avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reziliere contract de vnzare cumparare cu clauza de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reziliere contract de vnzare cumparare cu clauza de intretinere

Buna ziua. Am facut in anul 2005 un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere cu o batrana in care nu este stipulat dreptul (fara uzufruct)de a sta in apartamentul pe care ni la vandut mie si sotului si pentru care am achitat in fata notarului suma de 10.000 lei noi,insa in contract sa trecut gresit suma de 100.000.000 lei si apartamentul sa vandut cu suma 37.500 lei noi din care noi am dat 10.000 lei iar diferenta urmand sa o intretinem pana la deces. In contract este stipulat astfel: subsemnatii (eu si sotul) sunt obligati sa-mi asigure intretinerea si ingrijire medicala pina la moarte astfel: hrana,imbracaminte,ajutor medical si la deces sa o inmormantam conf datinilor.La inceput am locuit cu dansa intr-un apartam de 2 camere si ulterior ne-am mutat. Intrebarea mea este daca are dreptul sa stea in apartam acela,ce inseamna ingrijire medicala?? Ea imi reproseaza ca nu-i platesc intretinerea ,curentul si cablul si ca reziliaza contractul. Ce drepturi are si daca imi pot recupera banii pe care i-am dat cei 10.000ron + imbunatatirile din apartament in cazul in care castiga procesul. MULTUMESC MULT
Cel mai recent răspuns: CRETU DANIELA , utilizator 12:08, 14 Aprilie 2011
da, sunteti obligata sa-i platiti toate cheltuielile de intretinere. in contract sunt enumerate cateva aspecte si undeva apare si un etc sau ... ceea ce inseamna ca se refera la toate ch de intretinere. ingrijire medicala inseamna inclusiv persoana specializata daca dansa e la pat si nu poate fi ingrijita decat de o persoana calificata. da, poate rezilia contractul. nu prea inteleg greseala din contract privind pretul dar in principiu nu puteti recupera mare lucru, depinde de m,ai multe aspecte. ideea este ca acest contract se desface din culpa dvs si atunci sanctioune poate fi aceea ca nu vi se acorda nici un fel de despagubiri, din contra dansa are dreptul la despagubiri art 1021 cod civil. daca nu exista drept de ABITATIE (si mi-e greu sa cred ca nu exista) atunci o puteti duce sa locuiasca altundeva dar ii veti plati si chirie in plus si tb sa-i asigurati acelasi nivel de conditii (baie in casa, apa calda, incalzire centrala si ce mai are acolo la apart )puteti incerca o reziliere amiabila dar oricum neaparat sa va cautati un avocat bun daca ajungeti in instanta
Speta d-voastra este dificila.
Trebuie insa citit cu mare atentie contractul de vanzare -cumparare, pentru a observa daca neandeplinirea obligatiilor (ma refer la clauzele de intretinere pe timpul vietii) sunt conditii rezolutorii.
Poate castiga procesul daca are un avocat de exceptie.
Curentul, apa, intretinerea cade in sarcina d-voastra oricum in calitate de proprietari, si nu afecteaza conditia rezolutorie.
buna ziua.
daca va da in judecata doamna respectiva are toate sansele sa castige procesul. trebuia sa va interesati ce presupune un contract de itnretinere, ce obligatii va incumba dvs. debitorilor contractuali.
sunteti boligati prin contract sa-i asigurati toate cele necesare unui trai decent. inclusiv locuinta .
Pai cand sa facut contractul de vanzare cumparare am platit o suma de bani restul urmand sa o intretinem.Cred ca e normal macar acei bani sa mii recuperez doar de aceea e contract de vanzare cumparare cu intretinere si nu contract de intretinere si nu am in contract nici-un etc.. Dar prin ingrijire medicala trebuie sa iau si medicamente sau doar asistenta medicala?
In contract nu scrie nimic de conditii rezolutorii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare- cumparare cu clauza de intretinere CRETU DANIELA CRETU DANIELA Buna ziua, Am incheiat un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere cu o batrana acum 9 ani -eu si sotul meu.Am stat impreuna 4 ani,dupa care ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu probleme? kristyy kristyy Buna dimi, provin dintr o fam de 3 copii, tatal meu a murit acum 26 de ani si mama a crescut singura 3 copii. Acum 22 de ani mama a primit un apartam de la ... (vezi toată discuția)
Atacare contract de vanzare-cumparare laura.avanu laura.avanu Bunicii mei (bunicul are 84 ani, bunica 76) vor sa imi faca contract de vanzare -cumparare pentru curtea si casa unde stau, cu o anumita suma stipulata in ... (vezi toată discuția)