avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atacare contract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atacare contract de vanzare-cumparare

Bunicii mei (bunicul are 84 ani, bunica 76) vor sa imi faca contract de vanzare -cumparare pentru curtea si casa unde stau, cu o anumita suma stipulata in contract si clauza de intretinere; doream sa stiu daca unchiul meu poate ataca acest contract in vreun fel? (am nevoie de dovada ca bunicii au primit suma stipulata in contract sau am nevoie de expertiza ca au discernamant?)
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:13, 5 Noiembrie 2009
Fiind asa de in varsta bunicii, ar fi bine sa existe si o adeverinta medicala privind discernamantul acestora. Intretinerea , daca va fi prestata corespunzator , nu vor exista motive de a va teme de o eventuala desfintare a contractului .Ar putea fi ceruta in caz contrar de catre creditorii obligatiei de intretinere, bunicii dvs. Cat priveste pretul vanzarii , este suficient sa fie trecut in contract pentru valabilitatea contractului .
buna seara!
bunicii va pot face fie act de vanzare-cumparare, fie sa incheiati cu dansii contractul de intretinere.
nu exista contaract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere!
natura contaractului poate fi doar una!
daca la momentul semnarii actului se plateste si un pert, raportat la valoarea de grila a imobilului se califica si actul juridic incheiat:
-daca pretul este mai mic decat 1/2 din val imobilului=contract intretinere
-daca pretul este mai mare de 1/2 din val imobilului=vanzare cumparare.
dupa parerea mea este indicat sa incheiati actul de intretinere, si pt acesta tb sesizata aut. tutelara, se vor scoate certificate de la iml.
pt ca unchiul dvs sa nu poata ataca ulterior decesului bunicilior acest act, ideal ar fii sa incheiati un act de intretinere cu acestia.
contractul de itnretinere poate fi desfiintat doar la cererea partilor contractante, respectiv creditorii si debitorul .
la incheierea contractului indicat ar fii ca bunicii dvs sa fie asistati de un reprezentant de la autoritatea tutelara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare cumparare sau donatie ? Annita Annita Buna ziua, Bunicii mei vor sa-mi lase mie, dupa moartea lor, apartamentul in care locuiesc numai eu de 5 ani, ei avand apartamentul lor. Intrebarea este, ... (vezi toată discuția)
Poate fi atacat un act de vanzare-cumparare? KASSYAN83 KASSYAN83 Buna ziua ! In anul 2008 , bunicii mei din partea mamei , au incheiat un act de vanzare-cumparare , cu clauza de intretinere cu unul din fratii mamei , ei ... (vezi toată discuția)
Contr de vc cu cl de intr este legal gordu carolina gordu carolina buna ziuaPARINTII MEI doresc sa imi lase mie casa un ap artament si sa imi faca un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere. Specific ca mai am ... (vezi toată discuția)