Buna ziua,
Am incheiat un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere cu o batrana acum 9 ani -eu si sotul meu.Am stat impreuna 4 ani,dupa care ne-am mutat ,ea ramanand singura in apartament. Iata ce este stipulat in contract:
Pretul vanzarii imobilului este de 37.500 lei in schimbul caruia cumparatorii sunt obligati sa-mi asigure intretinerea si ingrijirea medicala pina la deces astfel: Hrana,imbracaminte,ajutor medical(adica si medicamente sau doar ajutor?) si la deces o vom inmormanta conf datinilor". Aproape de sfarsitul contractului se spune asa "Noi (eu si sotul)declaram ca am cumparat in indiviziune si parti egale de la dansa apartamentul proprietatea dansei cu pretul de 100.000.000 lei,in schimbul caruia noi (eu si sotul) ne obligam sa-i asiguram intretinerea si ingrijire medicala pina la deces".
In contract sa gresit -asta am vazut si noi mai tarziu suma de 100.000.000 lei(sa trecut bani vechi) in loc de 10.000 lei care chiar i-am dat batranei.la momentul respectiv.
In apartament s-au facut multiple imbunatatiri,o ingrijesc de 9 ani.
Intrebarea mea este daca dansa vrea sa rezilieze contractul eu ce drepturi am.
Rezolutiunea contractului se poate dispune de catre instanta daca una dintre cele 2 parti contractante nu isi executa obligatiile asumate. Prin urmare,daca nu puteti face dovada ca va respectati intocmai obligatia de intretinere a respectivei batrane, aceasta poate solicita instantei rezolutiunea contractului de vanzare-cumparare incheiat cu dvs. In contract nu este trecuta clauza "pt. multiple imbunatatiri", ci va asumati responsabilitatea fata de intretinerea si sanatatea batranei pana la deces si sa o inmormantati conform datinilor crestinesti, in aceeasi masura in care ea v-a vandut imobilul.
Contract?
nike
acum 10 ani am cumparat un apartament cu trei camere pentru care am platit valoarea apartamentului si la pret s a mai adaugat obligatia mea , ... (vezi toată discuția)