avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pierderea dreptului de proprietete dupa 30 de ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pierderea dreptului de proprietete dupa 30 de ani

Tatal meu a dobandit un teren in anul 1983 printr-o simpla chitanta de mana semnata de partile implicate si martori. In anul 1986 prima sotie a tatalui a decedat, urmand ca in anul 1987 tatal sa se judece pe toate bunurile ramase , cu celelalte rude ale sotiei decedate, avand in vedere ca din timpul casatoriei nu au avut copii. Cand bunurile au fost supuse judecatii, a fost inclus si terenul descris mai sus, cel dobandit in anul 1983.Spre sfaristul anului 1987 se emite po hotarare judecatoreasca prin care toate bunurile, inclusiv terenul in cauza, sunt atribuite tatalui meu, bineinteles dandu-le celorlati mostenitori o sulta, conform hotararii, dupa care este pus in posesie de catre executor pentru toate bunurile ramase. Intrebarea mea este, daca acum, persoana care a vandut terenul in anul 1983, cu chitanta de mana, mai poate sa ceara inapoi acel teren, avand in vedere ca in 1987 acel teren a fost inclus intr-o succesiune si castigat alaturi de alte bunuri printr-o hotarare judecatoreasca? Mentionez faptul ca terenul este inscris in evidentele fiscale si ale registrului agricol, in rolul tatalui meu, inca de la vanzare (1983). Multumesc.
Cel mai recent răspuns: matei777 , utilizator 08:13, 8 Iunie 2013
Daca tatal a stapanit acel teren si a achitat impozitele la zi, in plus exista acea chitanta de mana, atunci proprietarul care a vandut atunci nu poate revendica cu succes acest imobil.
Multumesc pentru promptitudine si amabilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Departajare teren DraguMircea DraguMircea Buna ziua. Numele meu este Dragu Mircea, inginer de profesie. Apelez la serviciile dumneavoastra intrucat am nevoie de cateva sfaturi. Tatal meu are doi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!!! socrul meu a vândut un teren acum 19 ani doar ,cu ... Ionelapaula Ionelapaula Buna ziua!!! Socrul meu a vândut un teren acum 19 ani doar ,cu chitanta de mana el intere timp a decedat ,aceia nu si au făcut acte pe el doar au plătit ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare johnny82drs johnny82drs o intrebare din nou nu stiu cum sa explik mai exact dar incerc tot posibilul . tatal meu a cumparat o casa in anul 1987 cu chitanta de mana vanzatorul avea in ... (vezi toată discuția)