avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Avocat martor!
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Avocat martor!

Buna ziua !

Poate un avocat sa depuna marturie in aceiasi cauza pentru partea pentru care a fost si angajat ?
Este o cauza civila .

multumesc.

Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 14:29, 8 Iunie 2013
Discutia este mai lunga si Dvs nu furnizati toate datele problemei pentru a avea un raspuns clar ... eu zic ca poate fi chemat ca martor insa poate fi ascultat numai in anumite cazuri. Legea51 va ofera toate detaliile:

Art. 46
(2) Avocatul nu poate fi ascultat ca martor si nu poate furniza relatii niciunei autoritati sau persoane cu privire la cauza care i-a fost incredintata, decat daca are dezlegarea prealabila, expresa si scrisa din partea tuturor clientilor sai interesati in cauza.
(3) Calitatea de martor are intaietate fata de calitatea de avocat cu privire la faptele si imprejurarile pe care acesta le-a cunoscut inainte de a fi devenit aparator sau reprezentant al vreunei parti in cauza.
(4) Daca a fost ascultat ca martor, avocatul nu mai poate desfasura nicio activitate profesionala in acea cauza.
Stimat forumist,

Chair dacă nu mai este reprezentat, eu consider că este ținut de secretul profesional și nu poate depune mărturie.

Dacă încă mai reprezintă partea, în mod clar, nu poate depune mărturie.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocatul, martor in procesul in care pledeaza cezarad cezarad Buna ziua. Am o intrebare. Ce se intapla daca un avocat apara interesele unei persoane, si doreste sa fie audiat chiar EL ca martor in respectivul proces ? ... (vezi toată discuția)
Martori cris_deo cris_deo buna seara . va rog sa-mi spuneti si mie cine nu poate depune marturie intr-o actiune penala sau civila si care e art. de lege . va multumesc (vezi toată discuția)
Cine poate fi acceptat ca martor in procesele civile? ContSters310776 ContSters310776 Buna seara Cine poate sa-mi raspunda daca un cuscru poate depune marturie in procesul civil pentru cuscrul sau proces pe care -l are acesta cu niste ... (vezi toată discuția)