avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Website - inregistrare in registrul de evidenta a ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Website - inregistrare in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal

Buna ziua,

Intrebarea mea, asa cum reiese probabil si din subiect, este legata de Registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal. Este necesara inregistrarea in acest registru in situatiile urmatoare?
1. Website-ul are formular de contact si se solicita numele si adresa de email a utilizatorului. Datele nu sunt stocate nicaieri.
2. Website-ul este un magazin virtual - se solicita date personale necesare facturarii/livrarii bunurilor. Datele sunt stocate pe server.
3. Situatia de la punctul 2, dar fara a stoca datele pe server.
4. Website-ul contine un formular de inscriere la cursuri/seminarii. Formularul este un formular Google, stocat pe serverele Google, in contul celui care a creat formularul (deci datele sunt accesibile posesorului contului Google si, probabil, lui Google insusi :D)

Situatiile de mai sus sunt situatii separate si teoretice deocamdata.

Astept cu interes raspunsurile dvs.

Multumesc anticipat.

Cu stima!
Cel mai recent răspuns: aliennt , utilizator 11:07, 13 Iunie 2013
Si in acest caz cine trebuie sa depuna cererea de inregistrare la ANSPDCP: firma straina, firma care furnizeaza serviciile de gazduire, sau eu ca si administrator al website-urilor?

Multumesc mult!
Situatia se complica pentru ca aduceti mereu informatii noi. Daca vreti o parere avizata, e nevoie de toate informatiile de la inceput ca sa se poata face analiza corect.
Atat situatiile prezentate in post-ul initial, cat si cea legata de societatea straina care are website-urile gazduite in Romania sunt situatii diferite, pentru clienti diferiti. Probabil din cauza asta exprimarea mea e ambigua...

Tot ce as dori sa stiu este daca pentru toate situatiile din post-ul initial e nevoie de inregistrare si daca o societate straina trebuie sa faca acest lucru, asa cum spuneam mai sus.

Imi cer scuze daca nu am coerenta, insa lucrurile sunt neclare si pentru mine...

Multumesc mult.
Este destul de complicat deoarece firma care va ofera serviciile de gazduire (exceptie cand este share) un server de exemplu acela este proprietatea dumneavoastra in chirie desigur in cale de consecinta ei vor plasa mingea in poarta dumneavoastra firma straina trebuie sa respecte legislatia unde opereaza serverul deci este necesara inregistrarea ...
Buna dimineata.

Cu alte cuvinte, daca server-ul este shared, inregistrarea trebuie sa o faca firma care furnizeaza serviciile de gazduire?

In ceea ce priveste obligativitatea firmei straine de a se supune legii tarii unde functioneaza serverul, am inteles.

Pornind de la aceasta premisa, mi-am amintit de alte doua situatii. Imi cer scuze ca vin tot timpul cu intrebari noi...

1. Firma inregistrata in UE - isi muta website-urile intr-o tara unde nu exista legislatie privind prelucrarea datelor cu caracter personal. Mai exista necesitatea sa isi inregistreze website-urile la organismul omolog ANSPDCP din tara UE unde e inregistrata? Iar eu, ca administrator (roman) am vreo obligatie in acest sens?

2. Firma este inregistrata in Dubai - site-urile gazduite in Romania - se aplica ce mi-ati spus in ultimul post?

3. Firma si website-urile sunt in Dubai, eu le Administrez din Romania - dispare orice obligatie de acest fel, chiar daca eu administrez website-urile din Romania.

Va multumesc mult pentru rabdare!

Cu stima!

Alte discuții în legătură

Registrul operatorilor de date kisslilla kisslilla Buna ziua, Situatia concreta este urmatoarea: - proprietarul domeniului .com este persoana fizica din Romania, siteul este gazduit pe un server din USA - ... (vezi toată discuția)
Lege aplicabila gazduire website AlexATT AlexATT Buna seara, As dori ca sa stiu pentru urmatoarele 3 cazuri, legea din care tara se aplica pentru continutul gazduit pe un website. 1. Website-ul este ... (vezi toată discuția)
Website - date cu caracter personal aliennt aliennt Buna ziua, Am gasit pe forum diverse topic-uri cu informatii similare, insa nu am reusit sa gasesc raspuns la ce am nevoie. Sunt programator web. ... (vezi toată discuția)