avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mizeria din fata blocului, pe spatiul verde
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mizeria din fata blocului, pe spatiul verde

In fata blocului in care locuiesc, pe spatiul verde, este o mizerie de nedescris:
hartii, sticle aruncate, kilograme de mucuri de tigari, cutii goale de bere, etc
Desi am adresat de foarte multe ori catre administratorul de bloc rugamintea de a dispune curatenia spatiului verde de catre femeia de serviciu - administratorul blocului invoca faptul ca nu este nevoie sa se faca curat fiindca in doar doua saptamani iar se face mizerie.
Cui trebuie sa ma adresez pentru a se rezolva aceasta situatie? Omeneste si cu rugaminte verbala nu s-a putut! Nici administratorul blocului nu a miscat vreun deget si nici presedintele asociatiei de locatari.
Mai mult decat atat ...de la subsolul blocului vin gandaci multi , mari...Administratorul blocului spune ca nu poate da cu otrava puternica pentru ca otrava poate ajunge in tevile de apa de la robinet! va rog din inima sa imi spuneti cui sa ma adresez astfel incat aceste situatii sa nu se mai intample si administratorul blocului sa-si faca treaba sau sa fie amendata conform legii daca nu si-o face. Bani pentru femeia de serviciu se dau de catre noi proprietarii!
Va multumesc!
Domnule Adrian,
chestia cu realizarea curateniei in fata blocului pe spatiul verde, pica! Eu am facut asta de doua ori. Singura!La doar o saptamana ...au aruncat cu diverse chesti din nou. Din nefericire, nu traim numai langa oameni civilizati si dornici sa-si arate voluntariatul in ceea ce priveste curatenia. deci... se dau bani pentru femeia de serviciu. Eu as vrea legal sa stiu cum o pot determina pe administratora sa dispuna acest lucru. O cerere catre asociatia de locatari semnata de mai multi proprietari nu a rezolvat situatia. Mai departe cum procedez? Fac fotografii cu mizeria din fata blocului de pe spatiul verde si merg cu ele la primarie?
Multumesc!

Va multumesc pentru raspunsuri. Stim si care sunt preturile pe aici. Dar exista o femeie de serviciu platita din banii proprietarilor care nu face. Alti proprietari nu se mobilizeaza, nu iau atitudine. Fie ca inchid ochii cand intra in bloc, fie ca au ferestrele in spatele blocului
Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2013
Adriantot, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil ca, femeia de serviciu''nu face'' pentru ca nu are in ''fisa postului'' si asa ceva. negociati cu dansa o noua formula de lucru cu salarizarea corespunzatoare. De cele mai multeori se vrea ca aceasta femeie sa faca gratis treaba, dar PROPRIETARII sa stea la balcon si eventual s-o dirijeze de acolo. La comoditatea proprietarilor se rspunde prin angajarea unei firme de intretinere. Si cand vor trebui sa cotizeze,.... le va veni probabil mintea la cap.
1.Administratorul nu poate dispune nimic. El este doar un prestator de servicii care-si vede de treaba lui, adica isi indeplineste atributiile din propriul contract.
Aceste problema cade in sarcina comitetului executiv. Comitetul executiv (reprezentat prin presedintele sau) negociaza, incheie si reziliaza contractele pe care asociatia le incheie cu diversi prestatori, inclusiv cu femeia de serviciu. Trebuie solicitata comitetului o copie a contractului incheiat cu femeia de serviciu si verificat ce atributii are. Daca in sarcina ei cade si curatenia pe spatiul verde atunci comitetul trebuie sa verifice daca ea face acest lucru (saptamanal, de doua ori pe saptamana, in functie de contract). daca nu face atunci tot comitetul este cel care are dreptul sa-i rezilieze contractul si sa angajeze un alt prestator. Daca in contractul femeii de serviciu nu este prevazuta aceasta obligatie atunci nu poate nimeni sa-i ceara sa faca aceasta munca.
2. Administratorul nu are voie sa utilizeze substante toxice. acestea au un regim strict reglementat, pot fi utilizate doar de personal autorizat. Pentru dezinsectie/ deratizare este OBLIGATORIU sa chemati o firma specializata. Aceasta isi va lua masurile de precautie reglementate pentru a evita orice accident.
3. Nu-i mai cereti administratorului sa faca lucruri care ii depasesc atributiile si autorizarea. Fiecare profesie are regulile ei iar cea de administrator imobile este una bine reglementata.

Cristilica a scris:
chestia cu realizarea curateniei in fata blocului pe spatiul verde, pica! Eu am facut asta de doua ori. Singura!

Nu pica decat daca vreti dumneavoastra. Eu o fac de multi ani si nu am patit nimic rau.
Sa fim sportivi si optimisti. Ai castigat, contiuna! Ai pierdut, continua!:thumbup:
se dau bani pentru femeia de serviciu.

Este firesc sa i se dea bani. Dar de banii care i se dau, de atat face curatenie. Adica depinde ce s-a inteles cu presedintele prin fisa postului sa faca pentru acesti bani.
Eu as vrea legal sa stiu cum o pot determina pe administratora sa dispuna acest lucru.

S-a mai spus si sper sa intelegeti ca nu adminstratorul "dispune" ci comitetul executiv condus de presedinte. La noi in asociatie la fiecare sedinta lunara a comitetului executiv analizam solicitarile si sesizarile inregistrate la asociatie de proprietari si comitetul decide. La fiecare sedinta de comitet poate participa orice proprietar care are o problema, o sesizare si vrea sa o sustina, sa explice, sa insiste...
Asta e solutia: discutati cu presedintele, participati, colaborati, veniti cu solutii si propuneri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subsol tehnic plin de gandaci... dianamonica dianamonica Buna seara, Locuim la parterul unui imobil vechi, cu 4 etaje si ne confruntam cu o problema destul de spinoasa. Inca de cand ne-am mutat, anul trecut in ... (vezi toată discuția)
Invazie gandaci Adriana68 Adriana68 Dupa anveloparea blocului, ne-am trezit cu invazie de gandaci. Degeaba fac eu in apartament deratizare, caci vin de la vecinii de aprtament cu care am ... (vezi toată discuția)
Rozatoare bloc CamiV CamiV Buna ziua, Stau la parter si au inceput sa apara de ceva vreme rozatoarele in bloc... Cum pot soma administratia sa realizeze o deratizare completa si ... (vezi toată discuția)