avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Legalitatea inregistrarii audio
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Legalitatea inregistrarii audio

o fosta angajata a venit cu sotul sa discute cu mine despre demisia ce si dat-o,cred ca sotul ei m-a inregitrat pe tel,are voie?tot batea apa in piua ca am constranso eu sa isi scrie demisia.
va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 9 Iunie 2013
nell, utilizator
Multumesc: ) In ceea ce am postat mai sus l-am citat pe D.nul av. Gazdovici. Da, se pot folosi cu siguranta, deoarece am fost in situatia de a trebui sa dovedesc un aspect legat de amenintari cu moartea, si am depus ca proba inregistrarile. Bine, intai am fost intrebata daca am martori la inregistrari, apoi m-au sfatuit sa-mi iau bodyguard, sa-mi schimb domiciliul, apoi au amestecat un pic cu regimul...interceptarilor, pt ca in cele din urma sa-mi spuna ca pot fi trasa la raspundere pt denunt calomnios... Cred ca au procedat asa in speranta ca voi ceda; ceea ce nu s-a intamplat, iar acum se ancheteaza. Si da, s-a ajuns si la punctul in care se intreaba daca este vocea persoanei indicate, daca este editat... pt lamurirea acestui aspect voi folosi ceea ce a scris D.nul AdrianMG mai sus. Multumesc pt idee!:thumbup:
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Iunie 2013
ralu_k79, utilizator
@ ralu_k79

Va multumesc...

Am o nedumerire la care m-as bucura sa gasesc un raspuns adecvat. Este un pic off topic, insa se leaga de aceste aspecte descrise mai sus...

Conform legii, cum se defineste un cuvant jignitor?
De exemplu:
1. Doamna, va rog nu mai fiti nesimtita!
2. Doamna, sunteti o nesimtita!
3. Nesimtit-o!

In care din cele trei cazuri de mai sus se considera jignire, conform c.p.p adresarea cuvantului nesimtit?
Care din cele trei cazuri cade sub incidenta c.p.p.?
Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 23 Iunie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Avand in vedere modul de interpretare specific organelor de cercetare.....banuiesc ca nici unul...
Conf modului meu de interpretare, jignirea este prezenta in toate cele 3 exemple expuse. Banuiesc ca se va gasi o scuza pt orice afirmatie, jignire, sicana, hartuire. Eu m-am lovit de motivatia (in Instanta! ): "da, este adevarat ca ii adreseaza cuvinte jignitoare, denigratoare, si amenintari, dar a reactionat asa sub impulsul nervilor. A lovit-o, dar asta nu-l face un om agresiv, ea de ce nu a depus plangeri penale, ci doar simple sesizari?"
@AdrianMG
2 minute de inregistrare si a rezultat un fisier de 20Gb :-/ Poate la o rezolutie
4K sau 8K UHDTV, daca va permiteti o asemenea camera.... Cred ca ati vrut sa scrieti 2Gb !
Ultima modificare: Duminică, 16 Iunie 2013
e4c5, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare audio ContSters101235 ContSters101235 Buna ziua. Stiu ca inregistrarile audio nu sunt admise ca probe in instanta. Intrebarea mea este: S-ar putea folosi aceste inregistrari in cursul anchetei ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica audio,important! Sonji Sonji [b]Mijloc de proba inregistrarile audio-telefonice[/b]. Daca acele inregistrari au fost trecute pe un cd sau un memory-stick si nu sunt pe suport original, in ... (vezi toată discuția)
Sunt valabile inregistrarile telefonice ca si proba in instanta? catacata2011 catacata2011 Buna seara! ma adresez celor care au la cunostinta urmatoarea problema! inregistrarile convorbirilor telefonice sunt considerate probe in instanta?Si ma refer ... (vezi toată discuția)