Daca proprietar va fi mama, dupa moartea ei veti imparti egal cu sora ( nevasta sau alte rubedenii in afara de sora, nu o mostenesc pe mama dvs). Daca v-ar face testament, nu i se poate incalca rezerva succesorala a surorii dvs.
Daca faceti un act secret cu mama in care sa ziceti cine e proprietarul real al ap, veti imparti cu nevasta.
Aveti de ales intre a imparti cu sora sau nevasta. Sorei i-ati da 1/4, nevestei 1/2, asta va ajuta sa luati o hotarare.
Multumesc mult pt. raspuns!
Puteti va rog sa imi dati niste detalii in legatura cu "actul secret" din care ar rezulta proprietarul real al ap?
E vb de un mandat fara reprezentare, deoarece o mandatati pe mama sa cumpere un apartament cu banii dvs, iar mama desi actioneaza ca mandatara a dvs, va cumpara ap pe numele sau.
In cadrul contractului de vanzare, mandatarul lucreaza in interesul mandantului, insa daca incheie actul in numele sau personal, nu-l reprezinta pe mandant. Acest mandat este considerat un mandat simulat prin interpunere de persoane atunci cand se recurge la aceasta formula juridica, pentru ca mandantul vrea sa incheie un act juridic, dar in asa fel incat persoana sa sa nu fie cunoscuta de terti.
Peste ani , puteti cere sa se constate ca e vb de un mandat simulat si ca in realitate ap e al dvs.
Ar fi util pt dvs sa apelati la un avocat caruia sa-i explicati ce vreti sa faceti si de ce.
Multumesc mult pt. explicatia ultra-detaliata!
Deci daca merg pe aceasta procedura si sa zicem ca as avea rate nepaltite (sau datorii la stat), banca/statul nici nu ar avea cum sa imi confiste apartamentul pt ca nu e pe numele meu (evident nu e cazul de asa ceva) dar imi place cum este contruita legea.
Multumesc inca o data! =D>
Dovada simulatiei poate fi facuta de terti sau de creditori cu orice mijloc de proba.
de aia ziceam sa va sfatuiti cu un avocat in concret ce e mai bine de facut functie de cine va temeti- frati, mama, nevasta, copii, creditori si care e scopul final.
Daca vreti sa fiti aparat de navasta in cazul unui partaj, puteti sa schimbati regimul matrimonial si incheiati o conventie, astfel puteti cumpara un bun in nume propriu.
Daca nu vreti sa fiti mostenit de nevasta, divortati.
Daca va temeti de creditori, alegeti o varinta cu mama sau sa cumparati pe numele copiilor daca aveti ( conteaza daca sunt majori sau minori)... si tot asa.