avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita a unui credit bancar
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita a unui credit bancar

Acum vreo 4 ani am luat un credit de nevoi personale. In ultimul an nu am mai putut plati decat partial. Am incercat o reesalonare, nu s-a vrut de catre banca. Am fost sunat de o firma de recuperari cu care am reluat discutia cu reesalonarea, a ramas ca se gandesc si ma suna. Acum cateva zile am primit o instiintare de la un executor judecatoresc cum ca trebuie sa platesc in termen de 1 zi toata datoria, daca nu incepe executarea silita.
In momentul de fata sunt asociat unic/administrator/unicul angajat al unui srl. Intrebarea mea este: executorul imi poate executa doar banii mei (salariu si dividende) sau si banii/bunurile firmei?
Multumesc.
Executorul va poate executa numai bunurile proprii.

Dar, puteti incerca o contestatie la executare.
Multumesc de raspuns. Nu vreau sa contest nimic. E datoria mea si vreau sa o platesc.

Practic eu am doar salariul ca venit. Nu am bunuri personale iar firma e inca pe minus, deci nu sunt dividende. Ar fi viabil sa il sun, sa ii comunic situatia? Din cate am inteles imi poate pune poprire doar pe o treime din salariu.
Bunurile firmei difera de ale dvs, firma fiind o persoana juridica distincta de persoana fizica, cu drepturi, obligatii si patrimoniu proprii.

Daca nu aveti alte bunuri pe numele dvs, vor executa doar 1/3 din salariul incasat pana la concurenta sumei pretinse.
Deci, ca sa fiu sigur ca am inteles bine: nu imi poate popri contul firmei, chiar daca sunt asociat unic si administrator. Doar ce e legat de mine (cont personal, salariu, viitoare dividende).

Atat timp cat e ok pentru mine poprirea a 1/3 din salariu s-ar justifica o contestatie la executare?

Multumesc.
Daca sunteti de acord cu suma care vi se pretinde prin executare silita nu aveti ce contesta.

Alte discuții în legătură

Somatie executare top factoring de la executor judecatoresc lion06lion lion06lion Am primit o somatie de la un Executor judecatoresc in care se precizeaza ca daca nu achit in 48 de ore suma de 3500lei in contul Topfactoring va fi demarata ... (vezi toată discuția)
Executare silita pauldany pauldany Buna ziua.Am doua sentinte de executare silita pentru doua credite de nevoi personale fara garantii ssu ipoteci. Nu am nimic inca pe numele meu ce ar putea fi ... (vezi toată discuția)
Ce procedura urmeaza bancile-credit neachitat? s.stefan s.stefan Buna ziua, am beneficiat de un credit nevoi personale si nu mai reusesc sa achit ratele. As vrea sa-mi spuneti ce pasi urmeaza bancile pentru recuperare. Pot ... (vezi toată discuția)