avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare PFA - profesie liberala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare PFA - profesie liberala

Buna ziua,
Ma aflu in somaj pana in luna octombrie,vreau s-mi infiintez PFA-profesie liberala,incepand cu luna iulie.
1.Daca sunt in somaj si nu am venit pe PFA pot lua somajul in continuare?Imi deschid PFA-ul,dar clar pana in octombrie,noiembrie nu voi avea activitate prea mare.
2.Am auzit ca exista un program (posdru,cred),in care daca iti infiintezi PFA statul iti deconteaza cheltuielile de infiintare a actelor?Este adevarat?Am intrebat la somaj si finante si nu stie nimeni nimic.
3.Voi declara ca spatiu adresa unde locuiesc,dar voi functiona in alta parte,voi face o colaborare cu cineva ( colaborare fiecare cu PFA-ul lui,eu ma voi ocupa zilnic,el cand are timp),iar acest cineva a inchiriat spatiul pe urmatorii 5 ani.Pot functiona asa,sau trebuie sa fac si eu contract de comodat?
4. De unde i-au modelul actului in care cer aprobarea vecinilor si a asociatiei de proprietari?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: florenta_22 , utilizator 17:13, 9 Iunie 2013
Buna ziua,

1) Conform Legii 76/2002, beneficiaza de indemnizatie de somaj persoanele care , printre altele:

- au incheiat un contract de asigurare pentru somaj si nu realizeaza venituri sau realizeaza venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare (valoarea ISR este de 500 de lei in 2013);

2) Vedeti daca sunteti eligibila sa obtienti finantare pe link-ul de mai jos:
[ link extern ] /

3)Desfasurarea activitatii unei persoane fizice autorizate sau a unei intreprinderi individuale poate avea loc la sediul profesional inregistrat la infiintarea PFA / II, insa acest lucru nu este obligatoriu. Persoana fizica autorizata sau intreprinderea individuala isi poate desfasura activitatea economica intr-o alta locatie. Aceasta locatie, denumita punct de lucru, trebuie inregistrata la Registrul Comertului, asa cum prevede si legislatia in vigoare: "Punctele de lucru se inregistreaza in registrul comertului, cu respectarea dispozitiilor privind sediul profesional si cu aplicarea corespunzatoare a dispozitiilor prezentului capitol" (art. 14 alin. 3 OUG 44/2008). Pentru declararea punctului de lucru trebuie sa faceti dovada spatiului : contract de chirie, de comodat etc.

4) Toate modelele le gasiti pe
[ link extern ]
Multumesc!
2.Este vorba de profesia de mediator,unde cursurile,taxa de autorizare plus cheltuielile sunt destul de mari.Inteleg ca nu ma incadrez in niciun program.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de colaborare cu persoana fizica neautorizata Florin36 Florin36 Buna seara, As vrea sa lucrez cu contract de colaborare insa am cateva nelamuriri si poate ma puteti ajuta cu un sfat. 1.Este legal sa lucrez cu contract ... (vezi toată discuția)
Cum procedez pentru infiintare pfa ghoancea ghoancea E prima data pe acest forum. Sunt inginer constructii proiectant si as dori sa imi fac un PFA pentru eventuale proiecte care ar mai pica in afara programului ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat Any35 Any35 Bună ziua! Vreau să-mi deschid un pfa pentru a închiria un spațiu într-un salon, pentru manichiura. M-am înregistrat la Registrul comerțului și ... (vezi toată discuția)