avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort fara copii - se poate judeca in lipsa paratului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort fara copii - se poate judeca in lipsa paratului daca si-a exprimat acordul in intampinare ?

Buna ziua.
As dori daca se poate cateva lamuriri.
Exista un dosar de divort fara copii pe rol, avand temen peste o luna.
Partea parata a depus deja intampinare ca este de acord cu divortul si a cerut sa se judece in lipsa ei.
Ce se poate intampla la primul termen? Se poate desface casatoria si fara acordul de mediere? Partea reclamanta nu doreste sa comunice normal cu partea parata pentru a incheia in mod amiabil casatoria.
Este posibil sa se mai dea un termen pentru obligativitatea informarii asupra medierii, din moment ce amandoi solicita divortul? Sau se poate da o hotarare si fara acel acord de mediere?
Va multumesc.
divortul s-a pronuntat si in lipsa medierii care nu isi are cazul. Aici se dau legi pe genununchi.
Informarea asupra medierii este diferita de acordul de mediere!

Sunt doi termeni diferiti si care nu pot fi confundati.

Informarea asupra medierii, va fi obligatorie incepand cu 1 august 2013.

In cazul dvs. actiunea a fost depusa inainte de aceasta data, deci instanta nu este obligata sa tina cont de existenta sau nu a informarii asupra medierii.

Instanta o sa se pronunte si fara informarea asupra medierii.
Aveti dreptate in legatura cu informarea , dar in acest caz nu este necesarar nici aceasta informare. Chiar nu aveau nimic de impartit. Nici nu erau discutii despre nume. Este o procedura care in acest caz ingreuneaza.
Raspunsul depinde de ce fel d ecerere de divort s-a formulat. Daca s-a depus cerere d edivort prin acordul partilor atunci ambii soti tb sa se prezinte la termen in fata instantei si sa isi dea acordul pt desfacerea casatoriei.

Daca cererea nu este prin acord si celalalt sot nu se prezinta pt a-si manifesta vointa in fata instantei, atunci va trebui ca sotul reclamant sa faca probe in ceea ce priveste culpa.

Cel mai intelept ar fi ca ambii soti sa se prezinte, indiferent de tipul cererii de divort formulate si sa isi dea consimntamantul pt desfacerea casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Te poti razgandi la un divort amiabil? BadilaR BadilaR Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. Sotul meu s-a decis sa divorteze dar din pacate motivele lui nu sunt atat de \"convingatoare\" nici pentru ... (vezi toată discuția)
Divort la cinci luni dupa casatorie sonder sonder Buna.Am nevoie de cateva informatii legate de divort.Suntem casatoriti de cinci luni,nu avem copii,nu vor exista bunuri de impartit,totul se face de comun ... (vezi toată discuția)
Divort elisabeta5 elisabeta5 Dupa 21 ani de casnicie doresc sa divortez. In cazul in care nu pot prin acord, pot invoca doar nepotrivirea de caracter? Este necesara prezenta paratului la ... (vezi toată discuția)