avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie minor - schimbare domiciliu si autoritate ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie minor - schimbare domiciliu si autoritate parinteasca

buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta:

in urma cu 4 ani am divortat de fosta sotie,copilul minor ramanand in custodia ei,instanta desfacand casatoria din culpa mea.
In toti acesti ani,asa cum era si normal am ramas in relatii amiabile,amandoi participand la cresterea copilului in varsta de 13 ani ,astazi.
Acum doi ani fosta sotie s-a recasatorit intr-o alta tara,lasand copilul in grija mamei ei printr-o procura notariala.
In urma cu cateva luni,de comun acord cu fosta sotie si copilul,am decis sa iau in custodia mea copilul,dar nu stim cum sa procedam din punct de vedere legal,fara prea mult timp pierdut si fara prea multe complicatii .
Cum putem proceda?

Cel mai recent răspuns: Bojan I.M. , Mediator 13:52, 9 Iunie 2013
Interesanta speta ! S-a acordat custodia in favoarea mamei insa aceasta lasa copilul in grija unei alte persoane. De ce ? Pe motiv de casatorie. Procura notariala ? Da, acel copil este un obiect ? Cum ati vrea sa luati in custodie copilul fara complicatii ? Cumva, procura notariala ?...... Aceasta intelegere cu fosta sotie se poate realiza cu incuviintarea instantei de tutela, cu conditia respectarii interesului superior al copilului, ascultarea acestuia fiind obligatorie intr-o astfel de situatie.
Din pacate am observat ca notarii nu au nici o problema in a autentifica inscrisuri de acest gen.... si mai grav, am vazut autoritati care le iau in considerare.

In alta ordine de idei, pentru tata: daca aveti deja o intelegere cu mama nu mai are nici un sens sa asteptati. Luati copilul la Dvs. dupa care deschideti actiune de instituire a autoritatii parintesti comune si stabilire a domiciliului minorului la Dvs. Nu e complicat si nu dureaza mult. Prezentati in cerere situatia de fapt.
Ultima modificare: Duminică, 9 Iunie 2013
Bojan I.M., Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! in legatura ku un divort la notar ! maryusel24 maryusel24 explicati-mi si mie ce beneficii si ce ar trebuii sa trec in actul notarial daca sunt de accord sa-i dau mamei custodia copilului ! sau ce inseamna exact ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului din concubinaj Mihaelamihaela123 Mihaelamihaela123 Bună ziua am și eu o întrebare la dv am fost împreună cu partenerul meu timp de 7 ani nu am fost căsătoriți deloc legal dar avem un copil împreună ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca exclusiva mama, recasatorire cu tatal copilului, necesitate acord iesire din tara minor Justitiarul711 Justitiarul711 O familie cu un copil divorteaza. In urma divortului copilul este incredintat de comun acord doar mamei. In acest caz de cate ori mama a fost nevoita sa plece ... (vezi toată discuția)