avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daune pentru tulburare de posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daune pentru tulburare de posesie

Buna ziua, va rogsa-mi da-ti un sfat.
Vecinul meu a mutat gardul care desparte proprietatile noastre in perioada cind ma aflam in Germania, ocupindu-mi mai mult de 100 mp din terenul meu. L-am rugat sa puna gardul unde a fost insa ne-a injurat si amenintat. Am facut o plingere la Parchet insa martorii au declarat fals temindu-se de vecinul meu care este agresiv cuind consuma alcool, iar procurorul a dat nup. Am fost nevoita sa deschid o actiune in Instanta "revendicare imobiliara". Dupa 4 expertize topo a reiesit in sfirsit realitatea adica ca vecinul mi-a ocupat din terenul meu. Procesul nu este inca terminat, am facut obiectiuni la expertiza dar cred ca la termenul urmator va intra in pronuntare (ne judecam din 2011).
M-ar interesa sa aflu daca pot in acest proces sa-i cer vecinului daune morale si materiale pentru tulburare de posesie si lipsa de folosinta, sau ar trebui sa deschid o alta actiune, sau sa mai fac o plingere la parchet....
Eu locuiesc de fapt in Germania (am amindoua cetatenii) dar de 2 ani am fost nevoita sa stau in Romania pentru acest proces cu toate ca sint bolnava(pensionata de boala in Germania cu un grad de invaliditate 70%).
Totodata din cauza ca mi-a ocupat din teren nu am putut s-a construiesc anexa pentru centrala termica deoarece dupa ce a mutat vecinul gardul ploua de pe casa mea peste gard si nu puteam construi anexa in linie cu casa, asa ca am stat 2 ierni in Romania incalzind o camera doar cu o soba de lemne.
(nu numai atit mi-a omorit si ciinele, otravit cu toate ca nu iesea din ograda) dar nu am dovezi. M-as bucura pentru un raspuns. Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Daune morale si materiale pentru tulburare de posesie ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua, va rog sa-mi da-ti un sfat cum sa procedez. Vecinul meu a mutat gardul care desparte proprietatile noastre in perioada cind ma aflam in Germania, ... (vezi toată discuția)
Plangere pentru calomnie ContSters238389 ContSters238389 Trei persoane au facut o plingere impotriva mea pentru calomnie. Sint citata la Inspectoratul Judetean de Politie Sectia Ordinea Publica. M-ar interesa daca as ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara topo ContSters238389 ContSters238389 As avea o intrebare. Am solicitat instantei o expertiza topo si totodata un expert parte.Vecinul a intrat cu gardul pe terenul meu cu cca. 100mp conform ... (vezi toată discuția)