avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Daune morale si materiale pentru tulburare de posesie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Daune morale si materiale pentru tulburare de posesie

Buna ziua, va rog sa-mi da-ti un sfat cum sa procedez.
Vecinul meu a mutat gardul care desparte proprietatile noastre in perioada cind ma aflam in Germania, ocupindu-mi mai mult de 100 mp din terenul meu. L-am rugat sa puna gardul unde a fost insa ne-a injurat si amenintat. Am facut o plingere la Parchet insa martorii au declarat fals temindu-se de vecinul meu care este agresiv cuind consuma alcool, iar procurorul a dat nup. Am fost nevoita sa deschid o actiune in Instanta "revendicare imobiliara". Dupa 4 expertize topo a reiesit in sfirsit realitatea adica ca vecinul mi-a ocupat din terenul meu. Procesul nu este inca terminat, am facut obiectiuni la expertiza dar cred ca la termenul urmator va intra in pronuntare (ne judecam din 2011).
M-ar interesa sa aflu daca pot in acest proces sa-i cer vecinului daune morale si materiale pentru tulburare de posesie si lipsa de folosinta, sau ar trebui sa deschid o alta actiune, sau sa mai fac o plingere la parchet....
Eu locuiesc de fapt in Germania (am amindoua cetatenii) dar de 2 ani am fost nevoita sa stau in Romania pentru acest proces cu toate ca sint bolnava(pensionata de boala in Germania cu un grad de invaliditate 70%).
Totodata din cauza ca mi-a ocupat din teren nu am putut s-a construiesc anexa pentru centrala termica deoarece dupa ce a mutat vecinul gardul ploua de pe casa mea peste gard si nu puteam construi anexa in linie cu casa, asa ca am stat 2 ierni in Romania incalzind o camera doar cu o soba de lemne.
(nu numai atit mi-a omorit si ciinele l-a otravit cu toate ca nu iesea din ograda) dar nu am dovezi. M-as bucura pentru un raspuns. Va multumesc.


Cel mai recent răspuns: all3ss1o , utilizator 22:38, 9 Iunie 2013
Buna ziua,
In acest dosar nu mai puteti.
Trebuia sa o faceti de la inceput si atunci puteati.
Acum, in aceasta faza a dosarului, nu.
Puteti deschide o noua actiune sa solicitati tot ce doriti.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Se poate deschide o noua actiune in instanta in care va semnalati problemele si nemultumirile fata de acel vecin mai mult puteti sa anexati si decizia curenta care ati dobandit-o! Neaparat sa anexati si documente din care reiese ca dvs sunteti proprietar pe x hectare de pamant si proprietatea dvs incepe in x,y cordinate. In cazul in care dupa spusele dvs ati revendicat dreptul asupra spatiului respectiv printr-o hotarare judecatoreasca , atunci da dvs puteti sa cereti daune morale si materiale pentru ca va purtat in judecata si ca va ocupat terenul respectiv !Va sfatuiesc sa strangeti cat mai multe probe impotriva dansului pentru acel caine era bine un cretificat constatator de deces de la medicul veterinar din comuna sau sat. Dar si asa ar trebui sa aveti castig de cauza fiind deja pronuntata un dosar de partea dvs!

Cu respect!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune pentru tulburare de posesie ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua, va rogsa-mi da-ti un sfat. Vecinul meu a mutat gardul care desparte proprietatile noastre in perioada cind ma aflam in Germania, ocupindu-mi mai ... (vezi toată discuția)
Plangere pentru calomnie ContSters238389 ContSters238389 Trei persoane au facut o plingere impotriva mea pentru calomnie. Sint citata la Inspectoratul Judetean de Politie Sectia Ordinea Publica. M-ar interesa daca as ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan ocupat abuziv krisss krisss Mama mea are un teren intravilan ocupat abuziv de un vecin de peste 20 de ani si nu a putut sa intervina in recuperarea lui pt k a fost amenintata de ... (vezi toată discuția)