Trei persoane au facut o plingere impotriva mea pentru calomnie. Sint citata la Inspectoratul Judetean de Politie Sectia Ordinea Publica. M-ar interesa daca as putea sa fac ceva impotriva acestei plingeri, si cum as putea sa ma apar.
Este adevarat ca am formulat plingeri la parchet impotriva a trei persoane.
- Vecinul meu m-a amenintat dupa ce si-a mutat gardul ocupind din terenul meu, mi-a furat tot ce i-a convenit pina si curent electric, mi-a otravit ciinele rotweiler ( l-am lasat sa aiba grija de casa cit am fost in strainatate). Am martori insa le e frica de el deoarece este agresiv, deaceea au declarat la politie ca nu stiu nimic.
- M-am mai plins si de faptul ca un prieten al vecinului s-a prezentat in instanta ca martor pentru nepoata s-a declarind fals ca nu este ruda cu ea, precum si alte lucruri neadevarate, declarind chiar in locul altui martor (nu inteleg ca nu s-a observat acest fapt in instanta). Prin aceasta declaratie a ajutat-o pe nepoata sa sa se intabuleze pe bunurile ramase in urma decesului unchiului meu din care i-mi revenea o cota.
- Am formulat o plingere si impotriva cumnatului acestui martor (si el prieten cu vecinul) care mi-a facut o sesizare ca am mutat gardul si am ocupat din padurea primariei (indepartind vopseaua unde erau marcate limitele reale, fapte inscenate de aceste 3 persoane). Reprezentantii Ocolului Silvic au constatat ca eu nu am mutat gardul.
Acelasi procuror a dat NUP la toate plingerile mele cu toate dovezile clare depuse de mine. Toate aceste trei persoane incearca acum sa-mi faca doar rau formulind si aceasta plingere acum impotriva mea pentru calomnie. Va rog mult sa ma ajuta-ti, sa-mi da-ti un sfat cum sa ma apar. Va multumesc Cu respect
Daca nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de calomnie, prevazuta si pedepsita de art.206 Cod penal, daca dvs faceti dovada lipsei intenţiei de a calomnia cele 3 parti reclamante, in sensul ca demonstrati buna dvs credinta cand ati promovat plangerile la parchet,urmeaza ca plangerea acestora sa beneficieze in final de solutie NUP ,pe de o parte ca urmare a starii de fapt existente intre parti ,si pe de alta parte datorita lipsei unui element necesar pentru incadrarea infractiuni de calomnie