avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere pentru calomnie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere pentru calomnie

Trei persoane au facut o plingere impotriva mea pentru calomnie. Sint citata la Inspectoratul Judetean de Politie Sectia Ordinea Publica. M-ar interesa daca as putea sa fac ceva impotriva acestei plingeri, si cum as putea sa ma apar.
Este adevarat ca am formulat plingeri la parchet impotriva a trei persoane.
- Vecinul meu m-a amenintat dupa ce si-a mutat gardul ocupind din terenul meu, mi-a furat tot ce i-a convenit pina si curent electric, mi-a otravit ciinele rotweiler ( l-am lasat sa aiba grija de casa cit am fost in strainatate). Am martori insa le e frica de el deoarece este agresiv, deaceea au declarat la politie ca nu stiu nimic.
- M-am mai plins si de faptul ca un prieten al vecinului s-a prezentat in instanta ca martor pentru nepoata s-a declarind fals ca nu este ruda cu ea, precum si alte lucruri neadevarate, declarind chiar in locul altui martor (nu inteleg ca nu s-a observat acest fapt in instanta). Prin aceasta declaratie a ajutat-o pe nepoata sa sa se intabuleze pe bunurile ramase in urma decesului unchiului meu din care i-mi revenea o cota.
- Am formulat o plingere si impotriva cumnatului acestui martor (si el prieten cu vecinul) care mi-a facut o sesizare ca am mutat gardul si am ocupat din padurea primariei (indepartind vopseaua unde erau marcate limitele reale, fapte inscenate de aceste 3 persoane). Reprezentantii Ocolului Silvic au constatat ca eu nu am mutat gardul.
Acelasi procuror a dat NUP la toate plingerile mele cu toate dovezile clare depuse de mine. Toate aceste trei persoane incearca acum sa-mi faca doar rau formulind si aceasta plingere acum impotriva mea pentru calomnie. Va rog mult sa ma ajuta-ti, sa-mi da-ti un sfat cum sa ma apar. Va multumesc Cu respect
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:03, 10 Mai 2013
Daca nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de calomnie, prevazuta si pedepsita de art.206 Cod penal, daca dvs faceti dovada lipsei intenţiei de a calomnia cele 3 parti reclamante, in sensul ca demonstrati buna dvs credinta cand ati promovat plangerile la parchet,urmeaza ca plangerea acestora sa beneficieze in final de solutie NUP ,pe de o parte ca urmare a starii de fapt existente intre parti ,si pe de alta parte datorita lipsei unui element necesar pentru incadrarea infractiuni de calomnie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune pentru tulburare de posesie ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua, va rogsa-mi da-ti un sfat. Vecinul meu a mutat gardul care desparte proprietatile noastre in perioada cind ma aflam in Germania, ocupindu-mi mai ... (vezi toată discuția)
Daune morale si materiale pentru tulburare de posesie ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua, va rog sa-mi da-ti un sfat cum sa procedez. Vecinul meu a mutat gardul care desparte proprietatile noastre in perioada cind ma aflam in Germania, ... (vezi toată discuția)
Plingere individuala cu referire la colectiv Costica33 Costica33 O femeie a facut o plingere la politie in care sustine in numele unui grup care nu semneaza plingerea ca sunt terorizati de 3 ani de mine, ca le-am facut ... (vezi toată discuția)