avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nuda proprietate - credit prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nuda proprietate - credit prima casa

Buna ziua,
De 5 ani de zile parintii mi-au facut un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager pe un apartament de 60mp. In urma contractului eu am inteles ca sunt nuda proprietate adica am dreptul asupra locuintei abia dupa moartea lor. Intrebarea mea este: daca nu sunt proprietar deplin a acestei locuinte eu ma pot incadra la achizitionarea unei locuinte prin prima casa?
Cel mai recent răspuns: David & Zanescu S.C.P.A. , Avocat 18:19, 9 Iunie 2013
Nu, nu va incadrati pt ca sunteti proprietar, iar ap are peste 50 m2.
Parintii au drept de folosinta, insa puteti folosi si dvs cu acordul lor.
Avand nuda proprietate asupra apartamentului, aveti un drept de dispozitie materiala si juridica asupra bunului, parintii si-au retinut doar folosinta si posesia. Prin contractul de vanzare-cumparare cu uzufrauct ati dobandit dreptul de proprietate golit de cele doua atribute posesia si folosinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de uzufruct pasniciuc andrei pasniciuc andrei MI POATE SPUNE CINEVA CE INSEAMNA CA ISI REZERVA DREPT DE UZUFRUCT,AM GASIT INTR-UN CONTRACT SI NU INTELEG.mULTUMESC (vezi toată discuția)
Dreptul de propietate in caz de executare silita... calinoiualexandru calinoiualexandru Titularul unui contract de vanzare-cumparare, pentru un apartament, este fiul,iar mama are dreptul de uzufruct viager, fiul este un derbedeu care a acumulat ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere florin_pelin1968 florin_pelin1968 Am incheiat un CONTRACT DE INTRETINERE cu parintii mei prin notariat cu extras de carte funciara-dreptul de uzufruct viager rezervat parintilor(imi cer scuze ... (vezi toată discuția)