avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vânzare-cumpărare imobil între rude de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vânzare-cumpărare imobil între rude de gradul I. Se poate specifica interdicția de vânzare în timpul vieții părinților?

Buna ziua am hotărât de comun acord cu parinti mei fiind singură la parinți să fie trecută garsoniera pe numele meu cu contract de vînzare cumpărare. dar vreu să știu se poate specfica in contract că nam dreptul să vînd garsoniera pe cat timp parintii mei trăiesc.Vă mulțumesc.
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cameliapad , utilizator 11:34, 22 Iunie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Daca sunteti singurul copil de ce sa faceti vanzare-cumparare? Sau , daca aveti un motiv anume, de ce nu un contract de vanzare -cumparare cu uzufruct viager pentru parinti? E mai uzual, valoarea apartamentului (in functie de care platiti taxele notariale) poate fi mai mica, tinand cont ca veti fi proprietara, pana la moartea parintilor, doar pe nuda proprietate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce sa faca contract de vanzare? @ cameliapad, ati auzit despre sesizabilitatea dreptului de uzufruct?
Poate fi instituit un drept de uzufruct viager.

Dreptul de uzufruct viager confera titularului dreptul de posesie si folosinta.

La momentul decesului, proprietatea redevine deplina.

Dreptul de uzufruct este cesibil, transmisibil.


Dumneavoastra detineti nuda proprietate.

Nuda proprietate contine dreptul de dispozitie (format din dreptul de dispozitie materiala si dreptul de dispozitie juridica).

Pe parcursul exercitiului dreptului de uzufruct, tertele persoana au obligatia generala negativa de a nu aduce atingere exercitiului acestui drept.

Prin urmare, numai dupa decesul parintilor dumneavoastra proprietate va fi deplina, pana atunci, atributele posesiei si folosintei sunt desprinse din continutul dreptului de proprietate.


In cazul in care varianta sus expuse nu vi se pare avantajoasa, puteti institui clauza de inalienabilitate, cu efecte pe o perioada maxima de 49 de ani.


Succes.



trandafir2 a scris:

De ce sa faca contract de vanzare? @ cameliapad, ati auzit despre sesizabilitatea dreptului de uzufruct?


Scuze! Se pare ca m-am grabit cu raspunsul, fara sa ma intreb prea mult de ce se doreste trecerea garsonierei pe numele copilului unic!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie Carmmenn Carmmenn Buna ziua! Soțul meu a primit prin donatie un apartament , cu clauza de inalienabilitate. In acea caz, soțul imi poate dona jumatate din apartament? ... (vezi toată discuția)
Clauza de inalienabilitate admisa numai in cazul contractelor ce transfera dreptul de proprietate licopodicum licopodicum Buna ziua, potrivit articolelor 627-629 din NCC clauzele de inalienabilitate pot fi incluse in contractele translative de proprietate. Oare o astfel de clauza ... (vezi toată discuția)
Cedare parte de mosternire cu o conditie. zzanetta zzanetta Vreau sa cedez patea de mostenire dupa parinti surorii mele si sa poata intabula casa parinteasca dar as vrea cu conditia sa nu poata vinde partea mea cedata ... (vezi toată discuția)