avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Infractiune informatica?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Infractiune informatica?

Buna ziua,

Pot fi incadrate ca infractiune informatica urmatoarele actiuni?

1. Scanarea automata a continutului public a unui site si stocarea informatiilor relevante intr-o baza de date

2. Injectii SQL - folosite pt extragerea de informatii dintr-o baza de date prost securizata, prin web.

Aceste metode nu presupun intrarea frauduloasa in sisteme informatice, spargere de servere sau alte sisteme securizate. Sunt banale programe care preiau informatiile publice de pe site-uri - adica acelea care pot fi vizualizate in browser de orice vizitator, sau care extrag date folosind anumite brese de securitate absolut copilaresti.

Multumesc.
Cautati pe Google MAC spoofing.
MAC tin sa va dau dreptate in privinta MAC dar eu cel putin pana acum am reusit sa demasc mac-urile mascate este adevarat ca linux-ul este destept dar pentru mascare este necesar cunostinte avansate de PC :) dar ca fapt divers de mascare chiar am uitat :)
P.S. Nu discutam de cei care incearca norocul cu tutoriale pe net si de aia care au cunostinte avansate pc.
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2013
Burghardt Norbert,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea stocarii datelor si mesajelor botan botan buna ziua. exista o lege care permite stocarea de date pe o anumita perioada? ma intereseaza daca sunt stocate pe serverul yahoo conversatiile de pe ... (vezi toată discuția)
Sustragerea de informatii dintr-un calculator sigilat ContSters250888 ContSters250888 Cum se numeste fapta persoanei care a rupt sigiuliul lipit pe spatele unitatii PC si a umblat prin USB-ul intern in baza de date, a efectuat si un download de ... (vezi toată discuția)
Cum dovedesc ca nu am facut tranzactia online de care sunt acuzat? hycul hycul am internet si mi s-a furat ip si respectivu care mi-a spart ip a facut cumparaturi online de pe cardu o altei persoane.m-am trezit cu politia la usa zicand ca ... (vezi toată discuția)