avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Schimbare contabil firma, recuperare acte
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Schimbare contabil firma, recuperare acte

am decis sa lucrez cu alta persona pentru contailitate . Din pacate nu mai imi pot recupera actele contabile , stampila de la cea de dinainte. Telefoane , rugaminti , toate au fost in zadar.

Care ar fi alte cai posibile de urmat ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 14:05, 15 Iunie 2013
Ati avut incheiat vreun contract cu vechea contabila?
Nu , din pacate nu am avut !
Sant foarte multi patiti ca dvs, asta sant urmarile muncii la negru pe care o accepta patronii pentru ca plaresc amatori in ale contabilitatii cu sume modice. imi pare rau! Actele contabile pot sa stea la contabil doar pana pe data de 25 a lunii urmatoare, data limita pentru raportarile fiscale.
Buna ziua,

Este greu sa va sfatuim in ce priveste recuperarea documentelor in conditiile in care intre dvs. si contabil(a) nu exista macar un contract. Ce pot sa va recomad este sa nu faceti aceeasi greseala in cadrul noului angajament.
Profesia contabila inseamna mai mult decat introducerea unor documente intr-un program de contabilitate. Inseamna multa munca pentru mentinerea unui standard profesional inalt, pentru cunoasterea legislatiei incidente, a standardelor profesionale,etc.
Nu ar fi rau sa incercati sa verificati aceste aspecte atunci cand alegeti persoana potrivita. Nu in ultimul rand, apartenenta la organismul care reglementeaza profesia contabila in Romania(CECCAR), ar trebui luata in calcul, macar ca nu intotdeauna este de baza in stabilirea profesionalismul unui contabil.
Plata la negru a unor servicii, indiferent de natura acestora, nu ar trebui niciodata sa reprezinte o alternativa pentru nimeni. Avantajul unui pret mai mic obtinut prin plata la negru, poate conduce din pacate la astfel de situatii destul de complexe, generatoare de costuri pe care nu le-ati anticipat. De aceea, nu lucrati niciodata fara contract.

Numai bine,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expert contabil cretziella cretziella de 2 ani tin contabilitatea catorva societati avand la baza un cur s de contabilitate(tot de la nir la bilant). anul acesta am absolvit finante banci. ma ... (vezi toată discuția)
Proiect de lege cum comentati? ccfccf ccfccf http://www.cdep.ro/proiecte/bp/2010/000/40/9/pl49.pdf http://www.cdep.ro/proiecte/bp/2010/000/40/9/em49.pdf si legea ghiseului unic la ... (vezi toată discuția)
Legea nr.82/1991 Diana Ionela Timoscov Diana Ionela Timoscov Cine ştie ce se doreşte cu modificarea art. 10 din Legea 82/1191 a contabilităţii? Cei de la CECCAR ne-au cerut o evidenţă cu societăţile care au cifra ... (vezi toată discuția)