am decis sa lucrez cu alta persona pentru contailitate . Din pacate nu mai imi pot recupera actele contabile , stampila de la cea de dinainte. Telefoane , rugaminti , toate au fost in zadar.
Sant foarte multi patiti ca dvs, asta sant urmarile muncii la negru pe care o accepta patronii pentru ca plaresc amatori in ale contabilitatii cu sume modice. imi pare rau! Actele contabile pot sa stea la contabil doar pana pe data de 25 a lunii urmatoare, data limita pentru raportarile fiscale.
Este greu sa va sfatuim in ce priveste recuperarea documentelor in conditiile in care intre dvs. si contabil(a) nu exista macar un contract. Ce pot sa va recomad este sa nu faceti aceeasi greseala in cadrul noului angajament.
Profesia contabila inseamna mai mult decat introducerea unor documente intr-un program de contabilitate. Inseamna multa munca pentru mentinerea unui standard profesional inalt, pentru cunoasterea legislatiei incidente, a standardelor profesionale,etc.
Nu ar fi rau sa incercati sa verificati aceste aspecte atunci cand alegeti persoana potrivita. Nu in ultimul rand, apartenenta la organismul care reglementeaza profesia contabila in Romania(CECCAR), ar trebui luata in calcul, macar ca nu intotdeauna este de baza in stabilirea profesionalismul unui contabil.
Plata la negru a unor servicii, indiferent de natura acestora, nu ar trebui niciodata sa reprezinte o alternativa pentru nimeni. Avantajul unui pret mai mic obtinut prin plata la negru, poate conduce din pacate la astfel de situatii destul de complexe, generatoare de costuri pe care nu le-ati anticipat. De aceea, nu lucrati niciodata fara contract.
Numai bine,
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Expert contabil
cretziella
de 2 ani tin contabilitatea catorva societati avand la baza un cur s de contabilitate(tot de la nir la bilant). anul acesta am absolvit finante banci. ma ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.