avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Transformare camin cultural in asezamant cultural
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Transformare camin cultural in asezamant cultural

Buna ziua,
La nivelul comunei exista camin cultural pe care dorim sa-l transformam in asezamant cultural cu personalitate juridica sub autoritatea consiliului local conform OUG 118/2006.
Dar nu stiu acte sunt necesare pentru inregistratea acestuia la Registrul comertului.Mentionez ca am parobat prin Hotararea Consiliului Local Regulamentul de organizare si functionare.Caminul va fi condus de Director numit prin dispozitia primarului in urma unui concurs de management urmand sa incheie contractul de management.Primul pas este inregistrarea in registrul comertului ,intrebarea mea este:Ce documente sunt necesare pentru acest lucru(stampila, cont bancar?)
va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 10:51, 11 Iunie 2013
Banuiesc ca doriti sa il infiintati ca si institutie publica. In acest caz nu aveti nevoie de inregistrare la ONRC.

Conf art 1 alin 1 Lg 31/1990 in vederea desfăşurării de activităţi cu scop lucrativ, persoanele fizice şi persoanele juridice se pot asocia şi pot constitui societăţi cu personalitate juridică, cu respectarea dispoziţiilor prezentei legi.
Institutiile publice nu au scop lucrativ.
lisav a scris:

.....Primul pas este inregistrarea in registrul comertului ,intrebarea mea este:Ce documente sunt necesare pentru acest lucru(stampila, cont bancar?)
va multumesc,

Nu se inregistreaza la Registrul Comertului un asezamant cultural

Dupa infiintare se va trece la deschiderea contului bancar si la confectionarea stampilei.
Multumesc pentru raspuns ,dar daca are stampila si cont are si cod fiscal, iar acesta se obtine de la Registrul comertului,cred...
In cazul dvs il obtineti de la DGFP (finante).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen itm pentru obtinerea stampilei. se mai sustine acest examen? gaby2012 gaby2012 Buna ziua, am facut un curs de inspector de resurse umane in 2007, insa nu am dat examen la itm pt obtinerea stampilei. Stie cineva daca se mai da acest ... (vezi toată discuția)
Inceput de pfa - indrumari dumitru elena dumitru elena Buna ziua, Am deschis un PFA si sincer mi-ar placea sa stiu , dupa ce ies cu certificatul de la ONRC care e urmatorul pas? Cam ce mi-ar trebui sa-mi incep ... (vezi toată discuția)
Primii pasi dupa infiintarea unei firme distribution distribution Buna seara si la multi ani! As dori sa aflu..dupa inmatricularea unei SC care sunt urmatorii pasi care trebuie facuti? Deschiderea contului ... (vezi toată discuția)