Buna ziua,
La nivelul comunei exista camin cultural pe care dorim sa-l transformam in asezamant cultural cu personalitate juridica sub autoritatea consiliului local conform OUG 118/2006.
Dar nu stiu acte sunt necesare pentru inregistratea acestuia la Registrul comertului.Mentionez ca am parobat prin Hotararea Consiliului Local Regulamentul de organizare si functionare.Caminul va fi condus de Director numit prin dispozitia primarului in urma unui concurs de management urmand sa incheie contractul de management.Primul pas este inregistrarea in registrul comertului ,intrebarea mea este:Ce documente sunt necesare pentru acest lucru(stampila, cont bancar?)
va multumesc,
Banuiesc ca doriti sa il infiintati ca si institutie publica. In acest caz nu aveti nevoie de inregistrare la ONRC.
Conf art 1 alin 1 Lg 31/1990 in vederea desfăşurării de activităţi cu scop lucrativ, persoanele fizice şi persoanele juridice se pot asocia şi pot constitui societăţi cu personalitate juridică, cu respectarea dispoziţiilor prezentei legi.
Institutiile publice nu au scop lucrativ.
.....Primul pas este inregistrarea in registrul comertului ,intrebarea mea este:Ce documente sunt necesare pentru acest lucru(stampila, cont bancar?)
va multumesc,
Nu se inregistreaza la Registrul Comertului un asezamant cultural
Dupa infiintare se va trece la deschiderea contului bancar si la confectionarea stampilei.