avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita datorii ale fostului proprietar la ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita datorii ale fostului proprietar la furnizor gaze

Buna ziua. Am o "istorioara", e cam lunga dar sper din suflet sa ma puteti ajuta sa ma lamuresc. Socrul meu a avut un apartament in litigiu cu o firma de gaze. Datoriile care au dus la acest litigiu au fost achitate de mine,. Am cumparat apartamentul in noiembrie 2012 cu 0 datorii. Am primit de la juristafurnizorului de gaze o negatie cum ca toate datoriile sunt platite(ca sa putem cumpara apartamentul) pe care am dat-o notarului care a asistat la vanzare. Am facut contract cu firma de distributie de gaz la locul de consum care a fost in litigiu. Luna aceasta am primit de la un executor o instiintare si o somatie de executare silita pe numele socrului meu, cum ca nu s-au platit datoriile si procesul a continuat. Deci noi in acest moment avem un contract de vanzare a apartamentului si un contract de furnizare incheiat cu e-on pe numele nostru si o somatie de executare silita pe numele socrilor. Va rog sa-mi dati un punct de vedere. Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2013
ContSters214341, utilizator
Cel mai recent răspuns: pavel_elena , utilizator 12:19, 10 Iunie 2013
Buna ziua,

va rog sa ne spuneti ce anume este mentionat in aceasta adresa. Se mentioneaza ca dvs nu aveti datorii, sau ca socrii nu mai au datorii?
Daca se mentioneaza ca socrii nu mai au datorii, pot face contestatie la executare si sa arate ca nu mai exista nicio datorie, demonstrand cu adresa respectiva.

Oricum, datoria este a socrilor, nu va priveste pe dvs.
Mentioneaza ca socrii nu mai au datorii, lucru scris si in contractul de vanzare al apartamentului. Dar spuneti-mi va rog, daca exista contract de vanzare al apartamentului, contract de furnizare incheiat cu E-onul de noi si chitante cum ca toate datoriile socrilor sunt achitate nu ar trebui sa se incheie si procesul ? Noi am fost astazi la executor cu contractul de vanzare al apartamentul si dovada platii datoriilor(cu tot cu dobanda, cheltuieli de judecata, taxa de timbru si restul) si ne-a zis sa nu ne mai facem griji ca se va anula somatia de executare. Unde trebuie sa ma duc ca sa obtin o hartie ca procesul s-a incheiat?
Daca executorul v-a zis asta, asa este. Firmele astea mari fac des greseli de genul acesta. Acolo drepata nu stie ce a facut stanga. E greseala lor. Cereti executorului sa va trimita proces-verbal de incetare a executarii, in caz contrar, in 15 zile de la primirea somatiei socrii sa faca contestatie la executare la instanta care a incuviintat executarea silita.
Va multumesc tare mult pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament in faza executarii silite AlinaIoanPopa AlinaIoanPopa Buna ziua, Acum 8 ani, am cumparat un apartament prin credit ipotecar. Au fost niste probleme financiare, si nu am mai putut plati ratele. Creditul a fost ... (vezi toată discuția)
Bunul imobil urmarit la executarea silita Daniela Gratiela Daniela Gratiela bunul imobil poate fi urmarit daca a fost vandut socrului, dupa ce s-a inceput executarea silita [b]doar pe bunurile mobile[/b]. Executarea silita a inceput ca ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare catre fiu madigrigore madigrigore Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in solutionarea unei probleme. Socrul meu a pierdut un proces iar in sentinta este trecuta o datorie de 2800 de euro catre ... (vezi toată discuția)