avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită act de vanzare cumparare catre fiu
Discuție deschisă în Executare silită

act de vanzare cumparare catre fiu

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in solutionarea unei probleme. Socrul meu a pierdut un proces iar in sentinta este trecuta o datorie de 2800 de euro catre o firma. Ca sa se asigure ca nu i se ia casa, socrii mei au facut act de vanzare cumparare pe numele fiului. Este posibil ca firma respectiva sa ceara executare silita pe apartament, chiar daca nu mai este pe numele lor? se poate cere executare silita pe apartament daca este vorba totusi doar de 3000 de euro?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters119945 , utilizator 12:16, 27 Februarie 2010
Este posibil, creditorii pot readuce imobilul in patrimoniul debitorului, intentand o actiune revocatorie, pe considerentul ca aceasta vanzare a facuta in scopul fraudarii lor.
Asa cum un renumit hotel din Bucuresti a fost executat silit si vandut la licitatie pentru o datorie de 15 000 euro, asa si pentru o datorie de 3000 euro creditorii pot cere executarea silita si scoaterea a licitatie a respectivului apartament. Asa cum a afrimat si dna. consilier juridic, creditorii pot cere constatarea nulitatii contractului de vanzare-cumparare, acesta incheiandu-se in frauda lor, mai ales ca tertul dobanditor, mai mult ca sigur, nu era de buna-credinta, in sensul ca avea cunostinta de adevaratul scop al instrainarii respectivului apartament. Va sfatuiesc sa achitati respectiva datorie.
Toate cele bune,
T.Claudiu
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2010
ContSters119945, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare sau donare imobil? Cinthya Cinthya Daca mama mea detine un imobil care este cea mai putin costisitoare modalitate de al trece pe numele meu? (vezi toată discuția)
Bunul imobil urmarit la executarea silita Daniela Gratiela Daniela Gratiela bunul imobil poate fi urmarit daca a fost vandut socrului, dupa ce s-a inceput executarea silita [b]doar pe bunurile mobile[/b]. Executarea silita a inceput ca ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri despre executare silita siva2014 siva2014 Buna ziua, In 2009, tatal meu a luat un credit in valoare de 30 000 EUR de la o banca. A girat cu apartamentul, proprietate comuna cu mama mea (erau ... (vezi toată discuția)