Se poate pune poprire pe salariu de pana la 1/2. Asta o stiu. Ce nu stiu este daca institutia publica, primind de la banci titluri de executare, o poate face fara sa fiu instiintat de catre institutie si fara a exista hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.
Banca nu are nicio obligatie sa va instiinteze, executorul este cel care trebuie sa o faca. Nu este necesara dovada incuviintarii instantei de executare, decat pe noul cod de procedura civila. Executorul este cel care isi asuma legalitatea popririi. tertul poprit nu are decat obligatia sa infiinteze de indata poprirea.
este adevarat, insa mi s-au intamplat doua cazuri in care instanta a respins incuviintarile silite, insa executorii tot mi-au trimis la institutie sa platesc.din partea institutiei nu primesc nimic, nici macar o decizie de infiintare a popririi. m-am trezit pur si simplu cu retineri din salariu, chiar si luna aceasta. deoarece nu am stiut nu am putut face nici contestatie la executare. este corect ce se intampla?
daca nu primiti instiintarea de infiintare a popririi, puteti face oricand contestatie la executare, nu curge termenul de decadere de 15 zile decat de la momentul cand primiti instiintarea.
Institutia ( banca ) nu este obligata sa va trimita ceva.
Poprire salariat
rrramor
Buna ziua,
Am primit o adresa de infiintare a popririi din partea Directiei de Impozite si Taxe pentru niste amenzi de circulatie neplatite ale unui salariat. ... (vezi toată discuția)
Credite
yoona
Cine vrea sa ma ajute? Am primit la servici o proprire de la o banca unde am un credit de 6.212,00 lei ,pt care nu am reusit sa mai platesc rata din august ... (vezi toată discuția)
Poprire pe cont
Eurodc
Buna ziua, m-am trezit ca am o notificare de la bancă prin care sunt informat ca asupra contului meu sa efectuat o poprire de circa 1900 lei ,am luat ... (vezi toată discuția)