avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de concediu ingrijire copil pt 2 ani?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de concediu ingrijire copil pt 2 ani?

Va rog sa-mi spuneti daca pot benefica de concdi ingrijire copil pana la 2 ani daca in ultimele 12 luni , am o luna de concediu fara plata ? din cate am inteles am dreptul la doar 126 de zile dupa nastere ???
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cris7a , utilizator 13:38, 10 Iunie 2013
tudorvaleriu a scris:

1. - Daca nu ati luat pana acum concediu de maternitate (sarcina = prenatal) il puteti lua de acum inainte si puteti sta in acest concediu toate cele 126 de zile prevazute de lege.
- Vorbiti cu medicul ginecolog sau cu medicul de familie sa va elibereze certificatul medical pentru concediul de maternitate (apoi in fiecare luna il veti lua de la medicul de familie, pana se implinesc cele 126 de zile).

2. - Daca veti naste in iunie cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de CCC sunt iulie 2012 - iunie 2013.
- Daca veti naste in iulie cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de CCC sunt august 2012 - iulie 2013.

3. - Din datele prezentate de dvs. reiese ca nu veti putea beneficia de CCC deoarece toata luna septembrie ati fost, de la 1 la 30, in concediu fara plata.
- Veti beneficia doar de alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.

VA MULTUMESC FOARTE MULT!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil de durata de 2 ani AKANTHA09 AKANTHA09 Buna ziua, sunt gravida in 23 de saptamani, am semnat contractul de munca pe data de 06-11-12. Data prevazuta pentru nastere este 23-10-13. intrebarile ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate bulimargiulia bulimargiulia buna ziua,as avea si eu o intrebare despre concediul de maternitate....sunt insarcinata si treb sa nasc prin septembrie,eu sunt angajata la o firma,din luna ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil mi_re_la68 mi_re_la68 Buna seara. Va rog sa-mi spuneti in ce conditii poate beneficia de concediu de paternitate o persoana, asociat unic si in acelasi timp angajat cu contract de ... (vezi toată discuția)