avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Daca am un contract de colaborare cu clauza ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Daca am un contract de colaborare cu clauza exclusivitate pot sa detin si functia de administrator al unei alte firme?

Buna ziua,

Va rog daca se poate un raspuns cat mai argumentat , la o situatie delicata cu care ma confrunt.

Sunt administratorul unui SRL, care presteaza servicii in domeniul constructiilor navale si am primit o oferta de colaborare cu o firma straina, pentru vanzari si recrutare personal, iar plata mi se face prin PFA-ul pe care doar ce l-am deschis in acest sens.

Problema este ca firma straina care mi-a trimis acest contract de colaborare, vrea sa lucrez numai si exclusiv cu ei .
Intrebarea mea este firesc, cum pot face acest lucru daca sunt deja adminsitratorul acestui SRL? (nu este firma mea, sunt doar angajat) dar sa nu incalc aceasta clauza de exclusivitate?
N-as renunta la nici unul din job-uri (desi contractul de colaborare nu l-am semnat inca) deoarece pentru acest contract de colaborare pentru care o sa emit facturi pe PFA, o sa platesc foarte multi bani la stat si nu raman cu foarte mult, dar imi completez cu functia de administrator.

Vreau sa le comunic viitorilor parteneri ca sunt si admnistrator si sa vad daca au ceva impotriva, insa as vrea un sfat pana la aceasta intalnire.

Mentionez ca firma straina care mi-a propus colaborare, nu are sediul in Romania, ei vor sa lucrez pentru ei, de acasa.

Multumesc mult tuturor celor care ma pot ajuta cu un sfat legal!

O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:38, 11 Iunie 2013
Nu se pune problema aici de sfat legal, ci de sfat de negociere a unui contract civil.
Dpmdv, argumentul forte este sa nu existe incompatibilitati contractuale intre cele doua activitati desfasurate. Adica, daca cele doua activitati nu se suprapun, nu vad de ce i-ar deranja pe cei de afara. Dar, asta doar dvoastra stiti daca se suprapun activitatile.
Adica ce, daca ati lucra pentru ei la recrutare personal si ati deschide si o frizerie, ar fi o problema?

Sau poate exclusivitatea se refera la timpul care ei doresc sa prestati doar pentru ei?
Poate considera ca daca conduceti alta firma 8 ore/zi, nu va mai puteti ocupa de recrutare personal. Atunci, da, poate fi o conditie.

Deci la ce se refera exclusivitatea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Birou de recrutare/intermediere persoane in strainatate infokrena infokrena Buna ziua!!! As vrea sa va rog sa ma ajutati, sa ma indrumati un pic. Ma gandesc sa deschid o afecere cu profilul de intermediere persoane in ... (vezi toată discuția)
Un preot impreuna cu o postarita pot sa aiba impreuna o intreprindere individuala chiar daca nu sunt casatoriti Mihalcea ion Mihalcea ion Un preot poate sa aiba o firma privata #-o O postarita poate sa administreze o firma a unui preot :O (vezi toată discuția)
Contract colaborare/convenție civila Perfect Holland Perfect Holland Buna ziua!Suntem o firma de plasarea fortei de munca in strainatate (caen 7810)si dorim sa încheiem un contract de colaborare/contract civil (pe baza de ... (vezi toată discuția)