avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colaborare/convenție civila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colaborare/convenție civila

Buna ziua!Suntem o firma de plasarea fortei de munca in strainatate (caen 7810)si dorim sa încheiem un contract de colaborare/contract civil (pe baza de comision)cu o persoana fizica.Problema este ca,potrivit legii 156/2000,nu se pot incheia contracte de colaborare cu persoane fizice.Întrebarea este cum putem colabora cu o persoana fizica,fara a încheia un contract de munca?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:53, 3 Noiembrie 2017
Respectiva persoana poate sa-si deschida o firma la Registrul comertului (PFA, II, SRL) si sa declare activitatea la ANAF pentru plata impozitului si a taxelor. Puteti incheia astfel contract de prestari servicii conform Codului civil, in baza caruia plata colaboratorului se face in baza facturii/ chitantei emise de colaborator, respectiv a ordinului de plata/ CEC, etc. emis de dvs.
Ne-am gandit si la acesta varianta,dar cei de la ITM au spus ca nu este posibil.Firmele de plasare a fortei de munca in strainatate pot colabora doar cu SRL-uri cu celasi cod CAEN ca si noi (7810).Aveti cunostinte in domeniul recrutați si plasării fortei de munca in strainatate?Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2017
Perfect Holland, utilizator
Persoana respectiva daca doreste sa colaboreze cu dvs. isi poate infiinta un SRL cu acelasi cod cu dvs. Nu cunosc legislatia straina legata de recrutarea si plasarea fortei de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recrutare si plasare a fortei de munca in straintate Florin_U_Jan Florin_U_Jan Pornim de la faptul ca exista o firma deschisa in UK care se ocupa de plasarea fortei de munca din Romania ( si alte state ) acolo . In cazul activitatii in ... (vezi toată discuția)
Contract pfa cu firma de recrutare din strainatate. AndreiAndreea AndreiAndreea Buna ziua, Sunt PFA , cod CAEN 7810 si doresc sa colaborez cu o firma de recrutare din strainatate. Practic, le ofer partea de cautare a candidatilor si ei ... (vezi toată discuția)
Ce fel de contract sa inchei? ohiki ohiki Buna ziua! As dori sa inchei un parteneriat cu o firma de plasare munca in strainatate, firma care a fost de acord sa ii gasesc candidati care sa ... (vezi toată discuția)