avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere si somaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere si somaj

Buna ziua !
Am 19 ani si pana la 18 ani am primit pensie de intretinere de la tata. Dupa majorat acesta a sistat pensia , iar eu am deschis dosar pentru plata pensiei pentru ca eram inca la liceu. Tatal a fost de acord, dar nici acum nu am primit decizia de la tribunal ( am depus actele in martie, iar pe 13 mai am avut infatisarea). Acum am terminat liceul si vreau sa depun actele de somaj. Pot primi somaj daca am pensia de la tata sau mai pot primi pensie daca beneficiez de somaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:26, 10 Iunie 2013
Daca nu continuati studiile, nu mai puteti primi pensie de intretinere.
Acum dau BAC-ul si nu stiu daca il voi lua sau daca o sa intru la o facultate si de aceea m-am gandit sa depun actele pentru somaj. Cand se incheie anul scolar, pe 31 iunie sau in septembrie cand incepe celalalt pentru ca am auzit ambele variante si nu stiu care e cea corecta? Daca nu continui studiile pana cand trebuie sa primesc pensie?
Pensia de intretinere se primeste pana la finalizarea studiilor - in cazul dvs pana la terminarea examenului de bacalaureat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Xylax Xylax Buna ziua , am terminat liceul , am avut 1 an \\" off-side \\" in care nu am intrat la nici o facultate datorita esuarii examenului de bacalaureat iar acum am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj pentru absolventi de liceu paula elena margalina paula elena margalina buna ziua. am terminat liceul anul acesta si din anumite conditii nu doresc sa merg la facultate decat anul viitor.anul acesta vreau sa-mi depun dosarul ... (vezi toată discuția)
Mai primesc pensie alimentara? de unde? ionescu222 ionescu222 buna seara!! ma numesc ana am 19 ani si tocmai am terminat clasa axIIa. parintii mei sunt divortati de 10 ani, de atunci eu fiind incredintata tatalui meu. ... (vezi toată discuția)