Buna ziua , am terminat liceul , am avut 1 an " off-side " in care nu am intrat la nici o facultate datorita esuarii examenului de bacalaureat iar acum am terminat cu acest examen si doresc sa ma inscriu la o facultate . Mama mea s-a despartit de tata in timp ce eu eram la liceu si am primit pensie alimentara pe durata acestuia . In acest an pauza nu am primit nimic fiindca nu am urmat studii superioare , intre timp tatal meu a iesit la pensie , incasand in fiecare luna in jur de 19 milioane . Intrebarea mea pentru dumneavostra este : pot primi pensie alimentara pe durata facultatii ( pana in 25 de ani ) daca tatal meu este iesit la pensie ? ( El este un fost politist .. m-am gandit sa las aceasta informatie poate legislatia e diferita pentru acestia .. ). Va multumesc si s-aveti o zi buna!
Buna ziua,
Da, dupa ce va sunteti admis la facultate veti solicita o adeverinta din care sa reiasa ca sunteti student la zi si il puteti actiona pe tata in instanta daca nu intelege sa va dea pensia care vi se cuvine si anume 1/4 din venitul sau lunar (daca nu mai are si alti copii in intretinere).
Poate va intelegeti omeneste fiinda este tatal dumneavoastra.
av. Gabriel Klein Kiritescu