avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie Alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie Alimentara

Buna ziua , am terminat liceul , am avut 1 an " off-side " in care nu am intrat la nici o facultate datorita esuarii examenului de bacalaureat iar acum am terminat cu acest examen si doresc sa ma inscriu la o facultate . Mama mea s-a despartit de tata in timp ce eu eram la liceu si am primit pensie alimentara pe durata acestuia . In acest an pauza nu am primit nimic fiindca nu am urmat studii superioare , intre timp tatal meu a iesit la pensie , incasand in fiecare luna in jur de 19 milioane . Intrebarea mea pentru dumneavostra este : pot primi pensie alimentara pe durata facultatii ( pana in 25 de ani ) daca tatal meu este iesit la pensie ? ( El este un fost politist .. m-am gandit sa las aceasta informatie poate legislatia e diferita pentru acestia .. ). Va multumesc si s-aveti o zi buna!
Cel mai recent răspuns: Xylax , utilizator 18:12, 29 August 2013
Buna ziua,
Da, dupa ce va sunteti admis la facultate veti solicita o adeverinta din care sa reiasa ca sunteti student la zi si il puteti actiona pe tata in instanta daca nu intelege sa va dea pensia care vi se cuvine si anume 1/4 din venitul sau lunar (daca nu mai are si alti copii in intretinere).
Poate va intelegeti omeneste fiinda este tatal dumneavoastra.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Okay , va multumesc mult pentru raspuns .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara sau cheltuieli intretinere pentru studii? vaylet vaylet Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca dupa varsta de 18 ani, actual student, mai poate primi pensie alimentara sau pensie pentru studii, intrucat hotararea ... (vezi toată discuția)
Acordare pensie alimentara minor ioanadavid ioanadavid buna ziua,in cat timp se acorda pensia alimentara dupa castigarea procesului de custodie si pensie alimentara? (vezi toată discuția)
Diploma de bacalaureat gicu73 gicu73 Sunt la o scoala de asistenţi medicali ,dar pînă în prezent nu am diplomă de bacalaureat deoarece am terminat 12 clase dar nu am obţinut diploma de ... (vezi toată discuția)