Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca dupa varsta de 18 ani, actual student, mai poate primi pensie alimentara sau pensie pentru studii, intrucat hotararea judecatoreasca a fost pana la implinirea varstei de 18 ani, Nu am mai facut prelungire intrucat nu luase la facultate si a luat somaj 6 luni. Acum dupa un an de zile fiul meu a luat la facultate, studii la zi pe o perioada de 4 ani. Mi-a fost comunicat de catre tatal copilului ca nu mai are dreptul la pensie intrucat a avut pauza de un an. Intrebarea este daca, mai are dreptul de a fi sustinut financiar de catre tatal sau prin lege?
Va multumesc anticipat!
Buna ziua,
Are dreptul la acea pensie alimentara.
daca tatal nu intelege omeneste sa-si ajute copilul sa invete (lucru de neinteles) atunci copilul il actioneaza in instanta pe tata pentru acea pensie.
Are dreptul pana la 26 de ani daca este student la zi!
Sa incerce totusi sa discute omeneste cu tatal, poate ........
gabriel Klein Kiritescu
Dar de unde stie tatal copilului ?:)
Copilul are drept de intretinere pana la 26 de ani daca urmeaza cursuri de invatamant.
Va depune cererea la judecatoria de care apartine cu domiciliul in nume propriu insotita de copie dupa buletin, certificat de nastere, copia dupa hotararea dvs de divort si adeverinta de la facultate. Va achita taxa de timbru 20 de lei.
Pensie alimentara
Xylax
Buna ziua , am terminat liceul , am avut 1 an \\" off-side \\" in care nu am intrat la nici o facultate datorita esuarii examenului de bacalaureat iar acum am ... (vezi toată discuția)